Linkuri accesibilitate

Marcel Ciolacu susține că negocierile pentru viitorul guvern trebuie suspendate. Premierul Ciucă a chemat profesorii la discuții


Liderul PSD Marcel Ciolacu consideră că orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată până la rezolvarea solicitărilor sindicatelor din Educație
Liderul PSD Marcel Ciolacu consideră că orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată până la rezolvarea solicitărilor sindicatelor din Educație

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu,a spus că orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie să fie suspendată până când vor fi rezolvate solicitările sindicatelor, dar şi restanţa „majoră'' privind reforma pensiilor speciale.

„De când am intrat la guvernare prioritatea noastră a fost stabilitatea ţării şi buna guvernare, astfel încât românii şi economia românească să treacă mai uşor peste multiplele crize cu care ne confruntăm. E clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor”, a scris Ciolacu pe Facebook.

„De aceea, cred că, în acest moment, prioritatea tuturor decidenţilor politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar şi restanţa majoră privind reforma pensiilor speciale. Până la rezolvarea acestor două priorităţi, orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată'', a mai scris Ciolacu pe Facebook.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, Coaliţia are datoria să se reunească în primul rând pentru urgenţele românilor, iar programul de guvernare viitor este obligatoriu să prevadă soluţiile sustenabile şi un termen clar pentru noua lege a salarizării.

Liderul UDMR Kelemen Hunor se declară de acord cu propunerea liderului PSD Marcel Ciolacu pentru suspendarea negocierilor pentru noul guvern.

„Sunt de acord cu această propunere! Guvernarea este pentru oameni, priorităţile societăţii trebuie să fie şi priorităţile coaliţiei de guvernare”, a afirmat Kelemen Hunor.

Tot pe Facebook, premierul Nicolae Ciucă i-a răspuns lui Marcel Ciolacu că soluţia pentru revendicările sindicatelor din educaţie este legea salarizării unitare şi că Ministerul Muncii trebuie să realizeze legea şi reforma pensiilor speciale.

De asemenea, Ciucă subliniază că tranziţia la guvernare trebuie să se producă rapid. El anunţă că a convocat duminică o întâlnire cu sindicatele, în condiţiile în care de luni ar urma să înceapă greva generală.

Săptămâna trecută, Marcel Ciolacu a spus că, în viitorul Guvern, vor fi mai puține ministere, agenții guvernamentale și secretari de stat. Liderul PSD a spus că încă nu s-a stabilit ce ministere vor dispărea.

Schimbarea Guvernului ar trebui să aibă loc pe 25 mai.

Declarația lui Marcel Ciolacu vine în contextul în care sindicatele din învățământ au anunțat că intră în grevă generală de luni, 22 mai, de la ora 8.00, după ce negocierile cu Ministerul Educației și cu Guvernul pe tema majorărilor salariale din învățământ au eșuat.

Sindicaliștii din Educație au anunțat că greva generală a profesorilor este susţinută de 71% dintre membrii de sindicat.

XS
SM
MD
LG