Linkuri accesibilitate

Marcel Ciolacu propune comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat ideea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare pe motiv că „riscul de expunere al populaţiei să fie mult mai mic” în contextul pandemiei de coronavirus.

„Eu cred că, dacă s-ar comasa alegerile, riscul de expunere al populaţiei ar fi mult mai mic. Normal ar trebui să fie o discuţie provocată de către Guvern, nu de către Parlament, cu Parlamentul, transparent, fără nicio problemă, să vedem ce e mai bine pentru români, nu pentru PNL sau pentru preşedinte, cum vrea să îşi formeze viitorul guvern”, a afirmat Ciolacu, în timpul unei vizite în județul Botoșani, citat de Agerpres.

Parlamentul, cu voturi de la PSD, a fost cel care a stabilit data alegerilor parlamentare pentru 27 septembrie, dar liderul social-democrat afirmă acum că decizia a fost luat „când lucrurile erau sub control”, iar acum „avem cea mai mare mortalitate”.

„Se poate, pentru că nu s-a împărţit niciun buletin de vot, nici nu s-au dat la tipărit. Rămân aceiaşi candidaţi. Se îngheaţă de unde este şi se reia din acelaşi loc altă dată. Stabilirea datei a fost făcută când lucrurile erau sub control. Între timp, mă uit şi eu, avem cea mai mare mortalitate, ATI-ul este blocat, nu se ştie ce se întâmplă cu şcolile. Mult prea mult au întins lucrurile, nu iau hotărâri, se feresc, joacă numai în logica electorală şţi ne vine nota de plată la toţi”, a adăugat preşedintele PSD.

De altfel, tot sâmbătă, Marcel Ciolacu a anunțat că dacă școlile nu vor fi deschise pe 14 septembrie, precum există discuții la nivelul Guvernului, atunci va provoca o decizie privind amânarea alegerilor.

„Dacă nu putem deschide școlile, atunci de ce facem alegeri?! Înseamnă că e o situație delicată, înseamnă că pandemia s-a accentuat”, a declarat Marcel Ciolacu.

Dacă alegerile locale au fost stabilite prin lege în Parlament pentru 27 septembrie, Guvernul a decis joi că 6 decembrie va fi data alegerilor parlamentare.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG