Linkuri accesibilitate

Marcel Ciolacu, președintele PSD, este „ferm convins” că va deveni prim-ministru până la 1 iunie


Pentru a prelua funcția de premier de la Nicolae Ciucă (centru), Marcel Ciolacu (dreapta) trebuie să fie nominalizat de către președintele Klaus Iohannis (stânga).
Pentru a prelua funcția de premier de la Nicolae Ciucă (centru), Marcel Ciolacu (dreapta) trebuie să fie nominalizat de către președintele Klaus Iohannis (stânga).

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, și-a exprimat convingerea că rotația guvernamentală, prin care ar urma să prea funcția de prim-ministru, va avea loc până la începutul lunii iunie. El a spus că nu a fixat împreună cu PNL o dată anume.

„Nu avem o dată fixă. Sunt ferm convins că se va face această rotaţie până în 1 iunie”, a spus Marcel Ciolacu, luni seară, pentru postul de televiziune Antena 3, conform agenției naționale de presă Agerpres.

Întrebat dacă este sigur că preşedintele Klaus Iohannis este de acord cu nominalizarea sa ca premier şi pe ce se bazează că va fi desemnat şef al Guvernului, Marcel Ciolacu a răspuns că se raportează la un protocol asumat între partide.


„E o decizie politică, dar nu cred că în acest moment se pune problema aşa. (...) Până va exista altă decizie, eu mă raportez unui calendar asumat, unui protocol asumat între partide”, a spus el, amintind că este rolul preşedintelui de a desemna primul-ministru.

Președintele PSD îi atrage atenția lui Klaus Iohannis

Marcel Ciolacu a mai spus că nu se „bazează” pe Klaus Iohannis, ci „numai” pe președintele României că va fi nominalizat.

„Cred că fiecare dintre noi am învăţat sau sper să fi învăţat din greşeli. Chiar îmi doresc o Românie normală. (...) Eu sunt ferm convins că se va respecta (protocolul coaliţiei guvernamentale - n.red.) şi va fi o rotaţie corectă, la timp, fără discuţii, vom ieşi, vom prezenta updatarea programului guvernamental”, președintele PSD.

În ceea ce privește schimbările de miniștri, el a spus își dorește ca din noul guvern să facă parte şi Mihai Tudose, fost premier în perioada Dragnea și în prezent europarlamentar, deoarece „ştie întregul tablou din Guvernul României”.

„În primul rând, tot Guvernul va cădea, va fi un Guvern nou. Eu aştept o discuţie în primul rând cu primul-ministru, pentru că este primul îndreptăţit să facem împreună o evaluare, a noastră. Am şi eu evaluarea mea, cu echipele de lucru de la partid. Nu mai luăm decizii pe genunchi”, a spus el.

Marcel Ciolacu a făcut referire și la un alt fost premier, Sorin Grindeanu, care este în prezent ministru al Transporturilor, și despre care a spus că se numără printre „cei mai performanţi miniştri ai actualului Guvern”.

XS
SM
MD
LG