Linkuri accesibilitate

Un pompier se odihnește în fața ruinelor unei clădiri care a fost bombardată de ruși. Harkov, nord-est, al doilea oraș ca mărime în Ucraina
Un pompier se odihnește în fața ruinelor unei clădiri care a fost bombardată de ruși. Harkov, nord-est, al doilea oraș ca mărime în Ucraina

Masacrul rusesc din Ucraina | Explozii puternice la Kiev, Liov și Harkov. Zelenski amenință cu încetarea negocierilor cu Moscova

Rusia face presiuni ca SUA să nu mai ajute Ucraina cu arme și fonduri și amenință cu „consecințe imprevizibile". Președintele Zelenski a amenințat cu ruperea negocierilor cu Rusia dacă trupele ucrainene din Mariupol sunt eliminate.

În cursul zilei de sâmbătă, Kievul, Herson și Liov au fost bombardate. Mariupol este la un pas să fie în întregime al rușilor, informează Reuters.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut preşedintelui Joe Biden ca SUA să declare Rusia "stat sponsor al terorismului", potrivit Washington Post.

„Nimic nu va descuraja” administrația președintelui Joe Biden să continue să sprijine Ucraina, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, vineri, întrebat despre nota diplomatică a Rusiei, care a avertizat SUA să nu mai înarmeze Ucraina.

Rusia a amenințat SUA cu „consecințe imprevizibile” dacă mai livrează arme Ucrainei.

Primul zbor al noului ajutor de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina din Statele Unite este de așteptat să sosească în regiune în următoarele 24 de ore, potrivit unui înalt oficial american al Apărării, citat de CNN.

Autorităţile ucrainene au identificat, până în prezent, 900 de civili ucişi în regiunea Kievului, în perioada în care această zonă s-a aflat sub controlul forţelor ruse, dintre care 350 la Bucea, susține şeful poliţiei ucrainene din această regiune, Andrii Nebîtov

20:54 16.4.2022

Ministerul rus al Apărării a declarat, sâmbătă, că a eliberat întreaga zonă urbană a orașului Mariupol (sud-estul Ucrainei) de forțele ucrainene și a blocat câțiva luptători în oțelăria Azovstal, informează Reuters.

Președintele ucrainean a subliniat că eliminarea ultimelor trupe ucrainene prinse în Mariupol ar pune capăt negocierilor cu Moscova.

19:19 16.4.2022

Eliminarea ultimelor trupe ucrainene prinse în Mariupol ar pune capăt discuțiilor cu Moscova, a declarat, sâmbătă, președintele Volodimir Zelenski, potrivit AFP.

„Eliminarea trupelor noastre, a oamenilor noștri (n.r. la Mariupol) va pune capăt oricăror negocieri” dintre Ucraina și Rusia, a spus Zelenski într-un interviu pentru site-ul de știri Ukrainska Pravda.

„Va fi un impas, deoarece nu ne negociem nici teritoriile, nici oamenii”, a spus președintele ucrainean.

17:40 16.4.2022

Avioanele de război ale Rusiei au bombardat Liovul, sâmbătă, iar rachetele sale au lovit Kievul și Harkovul, informează Reuters.

Moscova a amenințat că vă lansa mai multe atacuri la distanță lungă asupra orașelor ucrainene după scufundarea navei amiral a flotei sale de la Marea Neagră, Moskva.

Principalul oraș asediat rămâne Mariupol, care este scena celei mai grele lupte din război și a celei mai grave catastrofe umanitare.

Trupele ruse au accelerat ofensiva, sperând să compenseze eșecul lor de a captura Kievul. Mariupol ar fi primul lor mare premiu din acest război.

17:32 16.4.2022

Rusia a adunat zeci de mii de soldați în estul Ucrainei pentru o ofensivă în viitorul apropiat, potrivit guvernatorului regiunii Luhansk, Serhiy Hajday.

Potrivit acestuia, trupele ruse așteaptă doar vreme mai bună pentru a lansa atacuri simultan în regiunile de est ale Ucrainei Luhansk și Donețk.

Conform prognozelor meteo, ar trebui să înceteze ploaia în ambele regiuni până la mijlocul săptămânii viitoare.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG