Linkuri accesibilitate

Medicul Beuran va fi plasat în arest la domiciliu, cererea procurorilor de arestare preventivă a fost respinsă


Medicul Mircea Beuran a stat o noapte în arestul Capitalei

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Bucuresti a decis ca medicul Mircea Beuran, de la Spitalul Floreasca, să fie plasat în arest la domiciliu, respingând cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Medicul Mircea Beuran a fost reținut, joi seară, de procurorii DNA, după mai mult de șapte ore de audieri, sub acuzația de luare de mită.​

În ordonanța procurorilor DNA se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

  • Pe 18 decembrie 2018, Mircea Beuran a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București, martor în cauză, 10.000 euro, ca să propună în cadrul universității de medicină scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor.
  • Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs.

Procurorii DNA au făcut joi percheziții, atât la spitalul Floreasca, unde este medic Beuran, cât și la locuința medicului.

Parchetul anticorupție a precizat că procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează „suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, săvârșite pe parcursul anului 2018”.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a dezvăluit și cazul pacientei arse pe masa de operație la Spitalul Floreasca, a explicat, într-o postare publicată pe Facebook după reținerea pentru 24 de ore a medicului Beuran, că, în urmă cu câteva săptămâni, un medic l-a contactat, susținând că Mircea Beuran i-ar fi cerut 10.000 de euro pentru a obține un post de asistent universitar.

„Am trimis medicul să se adreseze DNA, procurorii susțin că au fapte și probe că Beuran ar fi primit acești bani. Să înfunde pușcăria dacă este vinovat!", a scris Ungureanu.

În celălalt caz, chirurgul Mircea Beuran a fost audiat, pe 10 ianuarie, la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, pentru a da explicații despre pacienta arsă în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca și care a murit, pe 30 decembrie.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG