Linkuri accesibilitate

Medicul Octavian Jurma: Joi sau vineri vom avea 6.000 de cazuri noi


România - Medicul și cercetătorul Octavian Jurma

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma, de la Timișoara, crede că România ar putea ajunge la sfârșitul acestei săptămâni la 6.000 de cazuri noi de coronavirus iar România ar putea ajunge la o incidența de 3 la mie, pragul scenariului roșu, dacă evoluția epidemiei continuă în același ritm.

„Situația este foarte gravă. În fiecare săptămâna adăugăm câte 30.000 de infectari. Acum incidența calculată la populația rezidență este de 2,49, însă până la finalul săptămânii am putea ajunge la 3 și am putea intra cu toții în carantină. Curba de săptămâna această este de 44 (adică 4.400 de cazuri este media la șapte zile). Dacă trendul se confirmă mâine sau vineri ajungem la 6.000 de cazuri. S-ar putea să nu depășim 7.000 de cazuri”, spune Octavian Jurma.

Specialistul mai spune că la un platou de peste 3.000 de cazuri zilnice sistemul sanitar este în impas.

„Nu ne mai putem permite medical”, a explicat cercetătorul de la Timișoara.

„Pe predicție azi erau 103 decese, dar am avut 104. Vor mai fi fluctuații, însă ne vom obișnui cu aceste cifre. La mijlocul lunii noiembrie este posibil să avem 150 de decese zilnice. Potrivit predicției, pe 10 noiembrie s-ar putea înregistra 134 de decese. Peste o săptămână numărul de peste 100 de decese nu ni se va mai părea mare. Eu speram să intrăm într-o fază de platou, de săptămâna viitoare, deși cifrele sunt imense. Însă săptămâna aceasta avem creșteri, astfel că acest platou se depărtează”, a mai spus cercetătorul, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG