Linkuri accesibilitate

Vicepreședintele rus Dmitri Medvedev spune că Ucraina actuală nu interesează pe nimeni în lume


Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, consideră că cetățenii americani de rând nu înțeleg ce este „Ucraina”
Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, consideră că cetățenii americani de rând nu înțeleg ce este „Ucraina”

Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, a dat asigurări sâmbătă că actualul stat ucrainean nu interesează pe nimeni în Rusia, Europa, SUA, America Latină, Asia şi Africa, motiv pentru care zilele Ucrainei sunt numărate, transmite EFE, preluată de Agerpres.

„Milioane dintre compatrioţii noştri trăiesc aici şi de ani de zile sunt hărţuiţi de regimul nazist de la Kiev", a spus Medvedev într-un mesaj pe reţeaua de socializare VKontakte.

El a adăugat că operaţiunea militară specială începută în februarie 2022 - aşa cum numeşte Rusia invazia pe care a declanşat-o asupra Ucrainei - urmăreşte să îi protejeze tocmai pe aceşti cetăţeni.

Cât despre ucrainenii înşişi, potrivit lui Medvedev, puţin peste 20 de milioane din populaţia iniţială de 45 de milioane de ucraineni se mai află încă în ţară şi „sunt nevoiţi să trăiască într-o constantă anxietate şi frică".

„Nimeni de pe planetă nu are nevoie de o astfel de Ucraină. De aceea nu va exista”, a conchis el.

Declarațiile vin la o zi duoă ce șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a spus că Moscova dorește ca orice discuții de pace cu Ucraina să se concentreze pe crearea unei „noi ordini mondiale”.

„Orice negociere trebuie să se bazeze pe luarea în considerare a intereselor Rusiei, preocupărilor Rusiei. Ar trebui să fie vorba despre principiile pe care se va baza noua ordine mondială”, a declarat Serghei Lavrov.

XS
SM
MD
LG