Linkuri accesibilitate

Meleșcanu dă în judecată ALDE pentru excluderea sa din partid


Fostul ministru de Externe consideră că excluderea sa din ALDE este ilegală.
Fostul ministru de Externe consideră că excluderea sa din ALDE este ilegală.

Teodor Meleşcanu spune că depune azi acţiune în justiţie privind excluderea sa din ALDE.

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, își dă în judecată fostul partid, după ce a fost exclus din ALDE, considerând că măsura este ilegală.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat săptămâna trecută, în plenul Senatului, că Teodor Meleşcanu nu mai este membru al acestui partid, grupul senatorial se desfiinţează şi urmează să se facă un grup mixt din care să facă parte ALDE

„Din păcate, s-a adoptat o decizie de excludere a mea din ALDE care este perfect ilegală şi care de fapt nici nu există. Nu a fost pe ordinea de zi, nu a apărut niciun document, a fost o chestiune care doar s-a citit în şedinţă. Deci, din punctul meu de vedere, ea este inaplicabilă, este anticonstituţională, contravine regulamentului privind drepturile parlamentarilor şi din această cauză mi-a rămas o singură modalitate, de a-mi căuta dreptatea în justiţie. Şi o voi face”, a declarat Meleşcanu săptămâna trecută la Parlament, conform Agerpres.

Biroul Politic Executiv al ALDE a luat act vineri, potrivit Statutului partidului, de pierderea calităţii de membru pentru Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG