Linkuri accesibilitate

„Metronom'74”, West, Bruce & Laing, „Live 'n' Kickin”


Detaliu de pe coperta albumului Live 'n' Kickin, West, Bruce & Laing, Columbia Records, 1974.
Detaliu de pe coperta albumului Live 'n' Kickin, West, Bruce & Laing, Columbia Records, 1974.

Albumul „Live 'n' Kickin'” a fost prezentat de Cornel Chiriac la rubrica „Rock in Concert” a emisiunii „Metronom”, care se difuza de obicei vinerea, în data de 7 iunie 1974.

Chiriac a început emisiunea cu „Turn Me Over” de pe „Why Dontcha”, albumul de debut West, Bruce and Laing din 1972, cerîndu-le ascultătorilor să ghicească care e trupa.

„Metronom'74”, West, Bruce & Laing, „Live 'n' Kickin”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:45:44 0:00


„Live 'n' Kickin'” e un album în concert al supergrupului [Leslie] West (fost Mountain), [Jack] Bruce (fost Cream) and [Corky] Laing (fost Mountain), lansat în 1974.

A fost al treilea și ultimul album al trupei, care s-a destrămat cu puțin înainte de lansarea lui.

Albumul iese în evidență prin faptul că trei din cele patru piese pe care le conține nu au fost lansate în versiuni de studio:

• „Play with Fire” este o versiune cover a unui cântec scris și interpretat de Rolling Stones, dar West, Bruce and Laing folosiseră deja muzica pentru „Love is Worth the Blues”, un cântec pe care l-au scris și înregistrat în primul lor album, „Why Dontcha”, din 1972.

• „Politician” este tot o verisiune cover, aceea a cântecului compus de Jack Bruce și cântat cu fosta lui trupă „Cream”.

• „Powerhouse Sod” e un cântec care nu fusese lansat anterior, și care conține un solo de bas al lui Bruce. Deși e creditat West, Bruce and Laing, e posibil ca Jack Bruce să fi fost primul autor al piesei, pentru că ea a mai fost interpretată de Bruce cu alte trupe de dinainte de West, Bruce and Laing (o variantă a ei înregistrată în concert în 1971 apare în colecția „Jack Bruce's Spirit (Live at the BBC 1971–1978)”.

„Live 'n' Kickin'” a urcat pînă pe locul 165 în topul Billboard al albumelor din Statele Unite.

Piesele de pe disc:

1. „Play with Fire” (13:26)

2. „The Doctor” (7:43)

3. „Politician” (5:41)

4. „Powerhouse Sod” (10:39)

Muzicieni:

Leslie West, ghitară voce

Jack Bruce, bas, sintetizator, muzicuță, voce

Corky Laing, tobe

(Sura: Wikipedia)

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG