Linkuri accesibilitate

Mihai Şora a fost înmormântat cu onoruri militare pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu


Mihai Șora s-a născut pe 7 noiembrie 1916, la Ianova, Remetea Mare, Timiș, pe atunci în imperiul Austro-Ungar.

Scriitorul şi filosoful Mihai Şora a fost înmormântat , marți, 28 februarie, cu onoruri militare pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu.

Mihai Şora a murit sâmbătă, la vârsta de 106 ani. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook de soția scriitorului, Luiza Șora. Marți, o slujbă religioasă a avut loc la Biserica Albă din Bucureşti.

Primăria Municipiului Bucureşti prin Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane Bucureşti a anunțat că a atribuit un loc de înhumare în Cimitirul Bellu, între parcela scriitorilor şi parcela Academiei Române.

Filosoful şi eseistul Mihai Şora, membru de onoare al Academiei Române, a fost unul din întemeietorii Grupului pentru Dialog Social.

Licenţiat în filosofie la Universitatea din Bucureşti, unde i-a avut profesori pe Nae Ionescu, Tudor Vianu, Nicolae Bagdasar şi Mircea Vulcănescu şi pe tânărul asistent Mircea Eliade, Mihai Şora a obţinut o bursă doctorală din partea Institutului Francez în 1939.

În Franţa şi-a elaborat teza de doctorat despre opera lui Blaise Pascal sub îndrumarea lui Jacques Chevalier, iar în perioada 1945-1948 a fost cercetător la „Centre national de la recherche scientifique“ din Paris.

În 1947 publică, tot la Paris, Du dialogue intérieur. Fragment d'une anthropologie métaphysique, studiu apreciat de critica de specialitate franceză.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG