Linkuri accesibilitate

Mihai Tudose: „Cer demisia lui Ponta. Viitorul meu îl văd în ProRomânia fără Ponta.” Sancțiunile au fost decise de trei oameni


Ruptura în ProRomânia între Mihai Tudose și Victor Ponta, după ce ultimul a decis sancționarea celor care au votat pentru învestirea guvernului Orban.
Ruptura în ProRomânia între Mihai Tudose și Victor Ponta, după ce ultimul a decis sancționarea celor care au votat pentru învestirea guvernului Orban.

Mihai Tudose a declarat că viitorul său nu poate să fie în ProRomânia alături de Victor Ponta. Reacția vine la câteva minute după ce un comunicat al partidului anunță că Biroul Executiv al ProRomânia a decis sancționarea parlamentarilor care au votat pentru învestirea guvernului Orban.

ProRomânia a comunicat după 24 de ore de la ședința Biroului Executiv că i-a sancționat pe parlamentarii care au votat în Parlament pentru guvernul Orban. Șefii de organizații și-au pierdut această calitate, iar vicepreședinții și prim-vicepreședinții au fost suspendați din partid. În Statutul ProRomânia nu există sancțiunea excluderii. Cei șapte sancționați sunt: Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Damian Florea, Georgian Pop, Emila Meiroșu, Mircea Banias și Liviu Balint.

Biroul Executiv al ProRomânia, cel care a decis sancțiunea, a fost convocat luni seara după votul din Parlament, la el participând doar trei persoane: Victor Ponta, Ioan Mocioalcă și Nicolae Bănicioiu. Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, deși sunt membri ai acestui for, nu au fost invitați la ședință.

Tudose: Se dizolvă partidul, Congresul ar lămuri situația"

Europarlamentarul ProRomânia, Mihai Tudose, susține că soluția este demisia lui Victor Ponta din fruntea partidului.

Când am plecat de la PSD toată lumea mi-a reproșat că trebuia să stăm acolo să ne luptăm. Stau să mă lupt, dar ne trezim că s-a convocat forul de conducere, adică unul singur și a decis. Dacă acest lucru nu se întâmplă se dizolvă partidul, se distruge. Dacă elimini membrii fondatori, cu mine ai o problemă, dacă îți permiți să dai afară pe toată lumea, vrea să rămână el și cu partidul lui, el și cu cine? Cer demisia lui Ponta. Viitorul meu îl văd în ProRomânia fără Ponta, cu Ponta nu, a declarat Tudose pentru Europa Liberă.

El a precizat că au început să apară probleme în mai multe organizații din care pleacă oamenii.

“Un Congres ar lămuri situația, dar se pare că nu mai este nevoie, dacă există un om, e suficient”, a adăugat Tudose.

El a dezvăluit pentru Europa Liberă că prim-vicepreședinții nu știau de sancțiunea primită până la apariția comunicatului de presă.

„Am aflat noi toți, și eu ca vicepreședinte la partid, că a fost o ședință ieri. Am dat și eu niște telefoane și tot acum au aflat și prim-vicepreședinții, domnii Câmpeanu și Daniel Constantin, că a fost ședința ieri. Chiar și pe vremea celor mai crunte tiranii din lume, erau chemați și cei învinuiți, chiar dacă nu li se dădea voie să vorbească, erau ținuți acolo, dar erau de față la judecată. Biroul acesta executiv este compus din cinci oameni, doi dintre ei fiind sancționați, s-au întâlnit trei dintre ei și i-au certat pe ceilalți doi, trebuia să îi cheme și pe aceștia”, a susținut Tudose pentru Europa Liberă.

Acesta a spus că situația din partidul său a ajuns mai rău decât în PSD-ul condus de Liviu Dragnea.

„Sunt foarte trist că s-a ajuns aici și nu glumesc, cineva e pe lângă drum rău de tot. Nu poți să convoci așa ceva, până și Dragnea când dădea pe cineva afară care nu îi plăcea lui, îl chema și pe ăla de față, erau 60 de oameni acolo, nu se întâlnea ieri și decidea el cine mai trăiește, cine moare, cine mai are voie să respire, să mănânce. Chiar nu se mai poate așa”.

Excludere de pe grupul de whatsapp al ProRomânia

Tudose a povestit că ultima discuție cu Victor Ponta a avut-o duminică pe un grup de comunicare al ProRomânia.

Duminică, pe un forum intern, un grup de comunicare intern, am îndrăznit să scriu un singur lucru <<nu știu dacă este foarte bine ce facem>>, ocazie cu care am primit o muștruluială că sunt trădător, că am vândut partidul și am fost scos de grup imediat, ca să nu pot să dau o replică. În momentul acela am considerat că nu mai am cu cine să vorbesc, gesturi din astea de bărbat care te înjură pe geamul mașinii și apoi fuge”, a relatat Tudose pentru ProRomânia.

Suspendatul Câmpeanu este copreședinte al alianței electorale

Sorin Câmpeanu, suspendat din ProRomânia, este cel care a semnat în calitate de co-președinte protocolul privind alianța electorală cu ALDE. El se numără printre prim-vicepreședinții ProRomânia, dar după ziua de ieri el nu mai face parte din partid, fiind suspendat.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG