Linkuri accesibilitate

Vrajbă în Pro România. Mihai Tudose îi cere demisia lui Victor Ponta


Mihai Tudose, europarlamentar și vicepreședinte Pro România.
Mihai Tudose, europarlamentar și vicepreședinte Pro România.

Mihai Tudose, europarlamentar și vicepreședinte Pro România, i-a cerut demisia lui Victor Ponta de la conducerea Partidului Pro România, drept replică la afirmațiile liderului formațiunii privind excluderea din partid a celor care au votat cabinetul Orban.

Vicepreședintele Pro România îl mai acuză pe Victor Ponta că acționează după modelul lui Liviu Dragnea care l-a exclus din PSD pe secretarul general Marian Neacșu, pe motiv că ar fi purtat negocieri cu liderul PNL Ludovic Orban.

„Școala lui Dragnea. Adică: cine nu e de acord cu mine, cine nu face ce spun eu... este exclus din partid, supus oprobriului public, acuzat de trădare, înfierat, desființat etc. Eu am avut o opinie. Un grup de colegi parlamentari au avut și ei o opinie. Care, oroare, nu a corespuns cu ,,părerea” liderului -unic- și -absolut-care-numai-el -are-soluții-bune”, a scris Tudose pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, el a mai afirmat că toate negocierile purtate de Victor Ponta, fără a avea girul conducerii formațiunii, au eșuat.

„Nici eu și nici colegii mei nu am încălcat nicio hotărâre a unei structuri statutare de conducere. Nu aveam cum fiindcă acestea, structurile statutare în care trebuiau luate deciziile în aceste momente... nu au fost convocate”,a mai scris fostul premier.

Victor Ponta l-a acuzat, luni, pe Mihai Tudose de trădare, afirmând că acesta a este „negociatorul” cu PNL.

Victor Ponta a anunțat, încă dinainte de moțiunea de cenzură, că nu va vota un Guvern liberal și a vorbit despre strategia sa care viza o apropiere de PSD, fără actuala conducere.

Cu toate acestea, șase dintre parlamentarii ProRomânia au votat pentru instalarea Cabinetului Orban.

Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu, prim-vicepreședinți ai Pro România, au anunțat că votează Guvernul Orban și că nu s-au înțeles cu Victor Ponta în această privință. Lor li s-au alăturat Georgian Pop, Mircea Banias, Damian Florea și Emilia Meiroșu.

Victor Ponta a mai spus, după vot, că aceia dintre parlamentarii formațiunii care au votat pentru Guvernul Orban vor fi excluși din partid. Grupul acestui partid numără 30 de parlamentari, iar în Parlamentul European, formațiunea condusă de Victor Ponta are două mandate - cel al lui Mihai Tudose, ocupat după retragerea de pe listă a lui Ponta, și Corina Crețu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG