Linkuri accesibilitate

Ministrul Apărării de la Kiev: Continuăm să atacăm Crimeea ocupată şi Podul Crimeea


Ucraina susține că va continua contraofensiva cu scopul să elibereze tot teritoriul ocupat de trupele ruse.

Ucraina va continua să atace Crimeea ocupată şi Podul Crimeea care leagă peninsula ucraineană, anexată de Moscova în 2014, şi teritoriul rus, a anunțat ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov, care recunoaşte că actuala contraofensivă ucraineană în Ucraina înregistrează întârzieri, relatează CNN.

Rusia bombardează intensiv, de o săptămână, oraşul Odesa şi regiunea Odesa, până pe Dunăre, iar Ucraina continuă să atace în Crimeea.

Drone ucrainene au lovit marţi un depozit rusesc de muniţie, la o săptămână după un atac cu drone navale la Podul Crimeea.

„Toate aceste ţinte sunt ţinte oficiale, deoarece le reduc (ruşilor) capacitatea de a lupta împotriva noastră (şi) ajută la salvarea de vieţi în Ucraina”, declară într-un interviu acordat CNN Reznikov.

Întrebat dacă scopul Ucrainei este să scoată în mod permament din uz Podul Crimeea, Reznikov răspunde că „este o tactică normală să distrugi liniile logistice ale inamicului, pentru a-i opri opţiunile de a primi mai multă muniţie, mai mult carburant, mai multă hrană, etc. Acesta este motivul pentru care folosim aceste tactici împotriva lor”.

Reznikov acuză Rusia de faptul că acţionează ca „un stat terorist”.

Peste 24 de puncte istorice din centrul Odesei au fost avariate în cea de a cincea noapte de bombardamente ruseşti.

Infrastructuri portuare din regiune au fost atacate cu drone ruseşti, vizând depozite de cereale.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG