Linkuri accesibilitate

CORONAVIRUS. Școlile vor fi închise până de Paște, pe perioada stării de urgență, a anunțat ministrul Educației


Monica Anisie anunță că școlile vor fi închise pe perioada stării de urgență
Monica Anisie anunță că școlile vor fi închise pe perioada stării de urgență

Ministrul Educației, Monica Anisiei, a anunțat, duminică seară, că școlile rămân închise pe perioada stării de urgență, așadar și după data de 22 martie, termenul stabilit inițial de autorități ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului. Astfel, cei aproape 3 milioane de elevi din învățământul preuniversitar vor sta acasă până de Paște.

„Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”, a declarat Monica Anisie pentru Hotnews.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis suspendarea cursurilor școlare până pe 22 martie, cu posibilitatea de prelungire. Separat, universitățile din țară și-au suspendat activitatea până pe 31 martie și au mutat cursurile în sistem online.

Președintele Iohannis a anunțat, sâmbătă, că va decreta stare de urgență. Un grup de lucru, format din reprezentanţii mai multor ministere, a trimis către premierul Ludovic Orban propunerile de măsuri. Acesta le va transmite, la rândul său, către preşedintele Klaus Iohannis, care va emite decretul.

Starea de urgență de decretează, potrivit legii, pentru 30 de zile.

În România au fost confirmate 139 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

XS
SM
MD
LG