Linkuri accesibilitate

Ministrul Muncii: Alocațiile pentru copii vor fi dublate în iulie


Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că Guvernul va căuta resurse pentru a acoperi, din iulie, dublarea alocațiilor pentru copii
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că Guvernul va căuta resurse pentru a acoperi, din iulie, dublarea alocațiilor pentru copii

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a declarat, marți, după promulgarea legii care dublează alocațiile pentru copii, că bugetul pe 2020 nu prevede fonduri pentru aceste majorări și că, cel mai probabil, măsura se va aplica din luna iulie, la rectificarea bugetară.

Noi suntem oameni responsabili, am punctat acest aspect al responsabilităţii şi cu privire la creşterea cu 40% a pensiilor. Sigur că-ţi doreşti, dar o faci raţional (...) Aşa şi aici, nu se pune problema să nu dorim, dar trebuie făcută atunci când se poate şi cum se poate şi, în ceea ce ne priveşte, dorim să se întâmple, dar cel mai probabil se va putea opera la momentul rectificării bugetare din iulie”, a precizat Violeta Alexandru, la Adevărul Live.

Guvernul va trebui să găsească, până la prima rectificare bugetară, resurse pentru a acoperi dublarea alocațiilor pentru copii.

În acest moment nu sunt, pentru că ea a apărut după ce bugetul a fost promulgat.(…) Avem toată disponibilitatea ca legea să se aplice, pentru că ne dăm seama de importanţa subiectului şi am pledat pentru acest lucru în ultimii ani, cu rezultate vizibile, însă nu se poate face peste noapte, chiar nu se poate face peste noapte”, a mai spus ministrul Muncii.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea prin care au fost dublate, printr-un amendament al PSD, alocațiile pentru copii, însă este posibil, potrivit premierului Ludovic Orban, ca Guvernul să proroge termenul de aplicarea a acesteia.

Potrivit legii, care adoptă o ordonanță de urgență, copiii sub 2 ani vor primi o alocație de 600 de lei, iar cei peste doi ani de 300 de lei până la vârsta de 18 ani.

După întâlnirea din 10 ianuarie cu președintele, Ludovic Orban a declarat că o soluție este prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii.

Noi suntem puşi într-o situaţie în care şi dacă am vrea nu am putea majora alocaţiile. Cel mai probabil, soluţia pe care vom merge este de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până când vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat", a spus Orban. T

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a avertizat deja că impactul bugetar al dublării alocațiilor ar fi de 6 miliarde.

Citește și:

XS
SM
MD
LG