Linkuri accesibilitate

Ministrul Sănătății anunță că medicii de familie care lucrează cu pacienți Covid vor încheia contracte cu CNAS și DSP


România, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
România, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Medicii de familie care lucrează cu pacienții Covid vor încheia un contract suplimentar cu Casa de Asigurări de Sănătate, precum și posibilitatea de a încheia niște contracte de prestări servicii cu Direcțiile de Sănătate Publică, anunță ministrul Sănătății, într-un interviu exclusiv pentru Europa Liberă.

Am avut mai multe discuții cu medicii de familie. Până la urmă, rămâne menirea noastră de doctori. Suplimentar, am încercat ca orice muncă să fie remunerată. De aceea în discuțiile cu Casa de Asigurări de Sănătate, în discuțiile cu Direcțiile de Sănătate Publică, am găsit și anumite alternative încât un contract suplimentar cu Casa de Asigurări de Sănătate să dea posibilitatea să fie remunerați în condițiile în care monitorizează de la domiciliu, prin telemedicină, tot ce înseamnă pacient asimptomatic la domiciliu precum și posibilitatea de a încheia niște contracte de prestări servicii cu Direcțiile de Sănătate Publică pentru a presta servicii în anchete epidemiologice sau chiar recoltări. S-au găsit aceste resurse, vom mai avea niște discuții și în cursul acestei săptămâni, eu sper să putem rezolva aceste lucruri în beneficiul pacientului, dar și al medicului de familie.”, a precizat ministrul Tătaru.

Negocierile au venit în urma protestelor medicilor de familie după decizia oficialilor de a implica medicii de familie în tratarea cazurilor ușoare de coronavirus pentru a degrava spitalele de aglomerarea cazurilor.

Noi mergem în cazul unui pacient asimptomatic doar strict pe o monitorizare. În cazul în care simptomatologia se modifică, va fi nevoie și de o vizită la domiciliu. Sau, împreună, medic și pacient, iau decizia telefonică de a se adresa unei unități medicale”, a explicat Nelu Tătaru, pentru Europa Liberă.

Reprezentanții medicilor de familie au deplâns atunci lipsa de echipamente și lipsa normelor pentru plata suplimentară pentru aceste supravegheri ce se adaugă fișei postului.

„Medicul de familie este remunerat și va fi remunerat așa încât să își poată asigura și acel echipament de protecție.”, dă acum asigurări Nelu Tătaru.

Explicațiile ministrului, în interviul video pe care îl vom publica în scurt timp. Rămâneți pe www.romania.europalibera.org

XS
SM
MD
LG