Linkuri accesibilitate

Ministrul Tătaru: De 1 mai, un weekend de foc care poate da peste cap orice focar


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a avertizat joi, într-o vizită la Botoșani, că reducerea restricțiilor depinde de atitudinea populației, remarcând că e „cam multă mișcare pe străzile” din oraș, și că weekendul care urmează, în contextul sărbătorii de 1 mai ar putea „de peste cap” orice focar aflat în acest moment în țară.

„Am văzut şi la dumneavoastră în oraş acea distanţare socială sau acea autoizolare în contextul încă al restricţiilor cu acea declaraţie pe proprie răspundere, este cam multă mişcare. Vine 1 Mai, 2 şi 3. Este un week-end de foc care poate da peste cap sau nu orice focar care este în desfăşurare în acest moment. (...) Ţine foarte mult de noi. Se vorbeşte de o relaxare în perioada când expiră această prelungire a decretului prezidenţial. În condiţiile în care sărbătorile pascale au fost relativ liniştite, preconizăm 10.000- 12.000 în ultima săptămână, acum. Rămâne 1, 2 şi 3 mai, având în vedere ce am putut vedea ca şi migrare populaţională. Dacă la fel, avem o linişte de 1, 2 şi 3 mai, rămâne ca în următoarele două săptămâni, până pe 15, să vedem o scădere a numărului de cazuri, o scădere a numărului de decese şi o scădere a numărului de cazuri care sunt internate în terapie intensivă. Dacă se petrece acest lucru, putem gândi după 15 mai nişte măsuri ca să ridice nişte restricţii", a declarat ministrul Sănătății Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

Tătaru a fost joi la spitalul județean de urgență din Botoșani unde a avut o întrevedere cu autorităţile judeţene pe tema măsurilor care trebuie dispuse pentru evitarea răspândirii epidemiei de coronavirus, la câteva zile de la suspendarea din funcţie a managerului SJU şi a directorului de la Direcţia de Sănătate Publică.

Citește și:

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG