Linkuri accesibilitate

Roșia Today: La mitingul de la Iași PSD nu a plătit oamenii cu bani ca până acum ci cu cireșe. O cireașă de persoană


România va repatria rezerva strategică de cireșe deținută în băncile Londoneze.

Deși România este în plină forfotă electorală, cu un summit la Sibiu organizat de UE și un contra-summit la Iași organizat de PSD, alta este marea grijă a românilor din ziua de azi. Pacostea care a lovit țara în ultimele zile poartă un nume simplu, dar terifiant: prețul cireșelor. Totul a început săptămâna trecută la 100, chiar 110 lei.

În piețe sclifosite, precum Piața Dorobanți, oamenii s-au pozat și cu etichete de 200-250 lei per kilogram. Impactul la nivel macro-economic, geo-strategic, social, politic, militar și cultural este greu de estimat deocamdată. Cireșele au lovit mai ceva ca tornadele.

Reporterii și analiștii Roșia Today au adunat pentru dumneavoastră la un loc principalele luări de poziție, acțiuni și tendințe din acest domeniu. Iată-le!

PSD a hotărât să repatrieze rezerva strategică de cireșe a României care stătea de zeci de ani în băncile de la Londra, fără ca noi să primim vreo dobândă.

Iohannis s-a consultant cu grupul de analiști-cireșe-coacăze-și-alte-fructe-de-fermentație și a transmis că urmărește cu atenție și îngrijorare evoluția cireșelor de la noi în context european și a denunțat gravele derapaje ale guvernului Dăncilă cu privire la cireșele statului de drept care, practic, este în pom.

Pilonul II de pensii a anunțat că plasează toate fondurile deponenților în cireșe. Peste douăzeci de ani pensiile se vor da în borcane de dulceață și compot.

Raed Arafat a înștiințat populația ferm: „Dacă vedeți ceva ce seamănă cu un kg. de cireșe, îndepărtați-vă imediat!”

Petre Daea a avertizat că cel mai mare pericol pentru cireșe sunt cormoranii.

Viorica Dăncilă a precizat: „La orice om i-e frică de prețul la cireșe.”

Vladimir Putin: „Mai stăm puțin și, dacă prețul la cireșele românești nu scade, invadăm Venezuela și le luăm tot petrolul de sub nasul americanilor.”

Dragnea a anunțat că se pune la punct o imensă rețea de aprozare în care să se vândă doar cireșe naționale românești tricolore.

Ion Țiriac a declarat: „Eu am numai mașini scumpe, de epocă. Așa că, în calitate de miliardar, la cireșe fac la fel: colecționez doar cireșe vechi, de epocă, stafidite.”

Opera La cireșe de Ion Creangă a fost scoasă din manualele școlare ca să nu traumatizeze elevii.

La mitingul de la Iași oamenii aduși cu autocarele de catre PSD nu au mai primit bani ca până acum ci câte o cireașă de persoană. Toți au fost obligați să înghită cireașa.

Acesta este un text satiric și nu coincide, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG