Linkuri accesibilitate

Moțiunea de cenzură se lasă așteptată. Orban: Mizăm pe contribuția tuturor parlamentarilor ALDE


Moțiunea de cenzură inițiată de PNL împotriva Cabinetului Dăncilă ar putea fi dezbătută și votată săptămâna viitoare, a lăsat să se înțeleagă Ludovic Orban.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că săptămâna aceasta vor fi finalizate discuţiile cu privire la moţiunea de cenzură şi va fi stabilită data la care va fi depusă.

„Zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate. Moţiunea de cenzură intră în linie dreaptă. În cursul acestei săptămâni vom finaliza toate discuţiile cu toate formaţiunile politice şi grupurile parlamentare care sunt implicate în efortul de a pune punct acestei guvernări catastrofale pentru România”, a spus Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, citat de Agerpres.

Liderul PNL a explicat că liberalii își doresc să strângă „toate semnăturile în cursul acestei săptămâni” şi să stabilească tot în această perioadă data la care va fi depusă moţiunea de cenzură şi, „în funcţie de data la care vom depune moţiunea de cenzură, data la care se va dezbate şi se va vota moţiunea de cenzură”. Potrivit unor surse citate de Mediafax, este posibil ca luni, pe 30 septembrie, să fie depusă.​moțiunea de cenzură.

Inițial, Orban anunțase că moțiunea va fi depusă vineri și că au fost strânse 210 semnături. Surse din PNL au declarat pentru Europa Liberă că în momentul acesta mai lipsesc aproximativ 15 semnături.

Obiectivul PNL este acela de a strânge peste 233 de semnături: „Noi mizăm pe contribuţia tuturor parlamentarilor care astăzi sunt în ALDE, indiferent de speculaţiile care apar pe ici pe colo. Vom vedea cu precizie exact numărul de semnături pe care putem conta. Calculele noastre ne fac să fim optimişti”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG