Linkuri accesibilitate

Moțiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu, în dezbaterea Camerei Deputaților


Romania - Vlad Voiculescu

Moțiunea care va fi dezbătută luni în Plenul Camerei Deputaților este semnată de 109 deputați PSD și este intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor".

Semnatarii îi reproșează lui Vlad Voiculescu nu ar fi luat măsuri urgente în contextul incendiului de la Institutul „Matei Balș” și al campaniei de vaccinare anti-COVID. „Este adevărat! Timpul scurs de la învestirea ministrului Vlad Voiculescu este scurt. Dar, în această lună și jumătate am văzut atât de multă incoerență, lipsă de profesionalism și de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani!” /.../ Această moţiune este depusă împotriva ministrului care nu a reuşit să ia deciziile necesare, nu a reuşit să coaguleze experienţa profesioniştilor - aşa cum chiar el susţinea că ar trebui făcut - pentru a prelua controlul asupra pandemiei şi pentru a garanta siguranţa pacienţilor”, se arată în textul moțiunii.

Liderul PNL Ludovid Orban a declarat sâmbătă că PNL nu va vota moțiunea și a descris drept „ridicol” gestul PSD de a depune o moțiune după doar o lună de mandat al ministrului sănătății.

Întrebat dacă crede că vor fi „trădări" la votul moțiunii, copreşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş a declarat duminică, la Prima TV, că nu are emoții în legătură cu votul la moțiune. „E o moţiune propusă doar pentru a se afla în treabă cei de la PSD. Aşa înţeleg ei să facă opoziţie. Ai un ministru care nici nu s-a instalat bine şi vii şi îl acuzi de nişte lucruri pe care le-au făcut cei care au fost miniştrii PSD înainte," a spus Dacian Cioloș.

Votul asupra moţiunii urmează să fie dat în şedinţa plenului de miercuri. Pentru a fi adoptată, moțiunea simplă trebuie votată de cel puțin 165 de deputați. PSD are 110 membri în Cameră.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG