Linkuri accesibilitate

Moartea lui George Floyd, reclasificată ca omor. Chauvin, acuzat de crimă


Imaginea care a făcut înconjurul lumii, însoțită de strigătul de protest „nu pot să respir” - ultimele cuvinte ale lui George Floyd pe gâtul căruia a îngenuncheat polițistul Derek Chauvin
Imaginea care a făcut înconjurul lumii, însoțită de strigătul de protest „nu pot să respir” - ultimele cuvinte ale lui George Floyd pe gâtul căruia a îngenuncheat polițistul Derek Chauvin

Ofițerul de poliție din Minneapolis se va confrunta cu o acuzație de crimă, iar colegii săi sunt acuzați de complicitate pentru că au ajutat la decesul unui cetățean neagru, neînarmat, de la moartea căruia au trecut opt zile de protest național în SUA, transmite Reuters.

George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a murit după ce Derek Chauvin, un polițist alb, a îngenuncheat pe gâtul său aproape nouă minute pe 25 mai, readucând în prim-plan problema explozivă a brutalității poliției împotriva afro-americanilor cu cinci luni înainte de alegerile prezidențiale.

Procurorul general din Minnesota, Keith Ellison, îl acuză pe Chauvin, în vârstă de 44 de ani, de omor de gradul doi, pe lângă cel de gradul trei, de care l-a acuzat săptămâna trecută.


Derek Chauvin, demis din poliție ca și cei trei colegi ai săi, și arestat la sfârșitul lunii mai, ar putea primi o pedeapsă maximă de 40 de ani de închisoare pentru acest omor, potrivit rechizitoriului depus în instanță.

Familia victimei care a murit pe 25 mai a salutat evoluția acestor procese. „Este un pas important pe drumul către justiție", a apus avocata familiei.

Vineri seară, ofițerul Derek Chauvin a fost reținut și este acuzat de uciderea lui George Floyd. Avocatul acestuia a invocat al 5-lea amendament din Constituția Americană și își așteaptă procesul. În ciuda faptului că Derek Chauvin a fost arestat, protestele continuă.

Citește și:

Tot ce trebuie să știi despre protestele din SUA și furia care le alimentează

XS
SM
MD
LG