Linkuri accesibilitate

Monica Anisie glisează între a responsabiliza sau nu părinții de starea copiilor care revin la școală


Redeschiderea școlilor este programată în România la 14 septembrie
Redeschiderea școlilor este programată în România la 14 septembrie

Ministrul Educației, Monica Anisie, spune că declarația pe propria răspundere pe care părinții trebuie să o completeze când duc copiii la școală nu reprezintă o derobare de răspundere a autorităților. În același timp însă, Anisie afirmă că aceiași părinți trebuie să-și asume o răspundere față de starea pe care o au copiii în timpul pandemiei.

Într-un interviu la televiziunea publică, Anisie a spus că declarația ar trebui să includă și o sintagmă de tipul „după cum cunosc”, întrucât există posibilitatea ca părintele să nu îşi dea seama că propriul copil este bolnav.

„Nu putem să spunem că din start părintele este de rea-credinţă şi aduce copilul bolnav la şcoală", spune Anisie, precizând că în acest sens a primit mai multe semnale de la părinți îngrijorați.

Monica Anisie a mai arătat că este la curent cu îngrijorarea părinților față de completarea declarațiilor. „Această declaraţie pe care Ministerul Sănătăţii a pus-o ca parte componentă a documentului respectiv este necesară. pentru că şi părintele trebuie să îşi asume, alături de şcoală şi de autorităţile locale, această revenire la cursuri”.

Ea a mai spus că acea declaraţie conţine nişte informaţii care sunt generale, deci nu trebuie să fie tras la răspundere în vreun fel părintele dacă nu a cunoscut simptomele.

„Acolo, în paranteză, Ministerul Sănătăţii a trecut câteva dintre aspectele pe care trebuie să le identifice părintele la copil, în cazul în care simte că nu este tocmai bine copilul”, a spus Anisie, potrivit News.ro.

Profesorul Mircea Micleaconsideră „aberantă” ideea Ministerului Sănătății de a-i pune pe părinți să semneze o declarație pe proprie răspundere, pentru ca fiii și fiicele lor să fie primiți la școală.

„Tot ce s-au gândit să facă autoritățile a fost să arunce toată responsabilitatea pe spinarea părintelui”, a spus fostul ministru al Educației în interviul pentru Europa Liberă, după ce Ministerul Sănătății a lansat scenariile pentru începerea școlii.

XS
SM
MD
LG