Linkuri accesibilitate

Premierul Florin Cîțu a spus că niciunul dintre parlamentarii PNL nu va vota moțiunea de cenzură
Premierul Florin Cîțu a spus că niciunul dintre parlamentarii PNL nu va vota moțiunea de cenzură

Guvernul Cîțu a căzut | Primele reacții după votarea moțiunii de cenzură

Guvernul Florin Cîțu a căzut la moțiunea de cenzură care a întrunit 281 de voturi, venite din partea PSD, USR și AUR. Criza politică se poate acutiza sau se poate rezolva rapid în funcție de decizia președintelui Klaus Iohannis.

15:17 5.10.2021


După anunțarea rezultatului votului de la moțiune, Marcel Ciolacu a declarat că „este exclus ca PSD să susțină un guvern minoritar PNL”. Președintele PSD a spus că așteaptă invitația președintelui Klaus Iohannis pentru consultări.

15:12 5.10.2021

Moțiunea de cenzură a trecut cu 281 de voturi „pentru”. Chestorul Suciu a anunțat că au fost prezenți 381 de parlamentari dintre care au votat 281, iar toți au votat pentru demiterea Guvernului Cîțu.

15:04 5.10.2021

Președintele USR, Dacian Cioloș, a avut prima reacție după terminarea votului: „Drum bun, domnule Cîțu!”.

„O țară întreagă a stat blocată în demisia dumneavoastră și iată că, astăzi, demiterea a avut loc. E important ca din acest moment criza politică provocată de premierul Cîțu să se încheie cât mai repede. Pe cetățeni îi interesează ca cineva să se gândească la ei și nu la putere, de dragul puterii. Oamenii se luptă azi cu scumpiri, pandemie, un sistem sanitar ajuns la limită, nesiguranța cu privire la rămânerea școlilor deschise”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

14:55 5.10.2021

Votul s-a încheiat. Reporterul Europa Liberă aflat la fața locului a aflat pe surse că moțiunea a trecut cu 281 de voturi „pentru”: Guvernul Cîțu a căzut.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG