Linkuri accesibilitate

Premierul Florin Cîțu a spus că niciunul dintre parlamentarii PNL nu va vota moțiunea de cenzură
Premierul Florin Cîțu a spus că niciunul dintre parlamentarii PNL nu va vota moțiunea de cenzură

Guvernul Cîțu a căzut | Primele reacții după votarea moțiunii de cenzură

Guvernul Florin Cîțu a căzut la moțiunea de cenzură care a întrunit 281 de voturi, venite din partea PSD, USR și AUR. Criza politică se poate acutiza sau se poate rezolva rapid în funcție de decizia președintelui Klaus Iohannis.

12:14 5.10.2021

Parlamentarii PSD au cerut un moment de reculegere la începerea moțiunii de cenzură.

Parlamentarii PNL au adus un banner de culoare galbenă pe care scrie USR + AUR=PSD

PNL a adus un banner cu mesaj pentru parlamentarii USR
PNL a adus un banner cu mesaj pentru parlamentarii USR

12:16 5.10.2021

Deputatul PNL Florin Roman a declarat că "matematic, nu rămâne decât varianta unui Guvern minoritar" și că partidul va respecta cutuma de a propune ca premier președintele partidului, deci pe Florin Cîțu.

Grupul Orban, care numără 30 de parlamentari, a decis să nu participe la dezbaterea și votul moțiunii de cenzură. Aceasta pentru a evita orice tentație de a vota moțiunea, dar și pentru a se delimita de tabăra Cîțu.

12:23 5.10.2021

A început citirea moțiunii de cenzură. Senatorul PSD Lucian Romașcanu este cel care citește textul moțiunii depus săptămâna trecută.

Atunci când a intrat în camera unde se citește moțiunea, Florin Cîțu a fost întâmpinat de parlamentarii care îi strigau „Superman”

Premierul Florin Cîțu a ajuns la Parlament
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:16 0:00

12:38 5.10.2021

În discursul ținut în fața parlamentului, premierul Florin Cîțu s-a lansat într-un atac virulent la adresa USR, pe care l-a acuzat de „trădare, iresponsabilitate și imaturitate”.

Principalele declarații:

”Astăzi a murit moralitatea. Dragi români, ați fost trădați. USR votează alături de PSD, se poate să fie mai josnici de atât liderii USR? S-au aliat cu socialiștii și neofasciștii”.

„Trebuia să-i fi demis de mult, poate astăzi am fi avut mai mulți kilometri de autostradă. Am tolerat în guvern miniștri incompentenți”.

„Și-au bătut joc de sănătate, ar trebui să le ceară scuze românilor. Un atentat la sănătatea românilor, asta ați făcut”.

„Stați umăr la umăr cu extremiștii, ați mințit și ați trădat, când tot ceea ce avea nevoie România de la voi era responsabilitate”.

„Ați sabotat șansa dreptei de a avea o guvernare stabilă, ați mers alături de antisemiți și neonaziști”.

„Politica din România nu e despre cum să-l dați jos pe Florin Cîțu, ci despre români. Românii nu vor uita că ați plecat de la guvernare în plină criză”.

”Românii trebuie să știe în continuare ce fel de politicieni sunteți. Și nu mă voi opri din această sarcină”.

Premierul Florin Cîțu a lansat un atac vehement împotriva USR
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:26 0:00

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG