Linkuri accesibilitate

Guvernul Ludovic Orban a fost demis prin moțiune de cenzură cu 261 de voturi pentru

PSD avea nevoie de 233 de voturi ca să treacă moțiunea și să anuleze alegea primarilor în două tururi de scrutin.

15:23 5.2.2020

14:47 5.2.2020

A început votul care ar putea sfârși mandatul guvernului Orban.

373 de parlamentari sunt prezenți, 233 de voturi sunt necesare pentru a debarca executivul liberal.

14:34 5.2.2020

Premierul Ludovic Orban:

- nu voi răspunde la nicio bădărănie și minciună nenorocită.

- guvernul PSD a introdus coplata, noi am prorogat intrarea în vigoare cu un an de zile. Este interzis spitalelor publice și private să ceară vreun ban în plus pacienților.

- eu când aud povestea cu împrumuturile în gura PSD... De ce suntem noi obligați să luăm împrumuturi? Pentru deficitul bugetar pe care ni l-ați lăsat în cârcă? În 3 ani ați împrumutat, fără să dați drumul la un proiect de autostradă, (...) 225 de miliarde, ca să acoperiți găurile bugetare pe care le-ați provocat.

- cine a luat 500 de primari în prag de alegeri prezidențiale, în 2014, nu cumva PSD? Pe bani primiți din PNDL.

- despre ministrul Sănătății: un chirurg eminent căruia i s-a dat dreptul să profeseze, pentru că acea clinică avea nevoie de serviciile lui de chirurg.

- Despre pozele cu el și Dragnea: ați făcut o campanie în care v-ați dezis de șeful vostru. E vorba de pozele pe care le circulați de când sunt președinte al PNL. Acele poze sunt făcute în 2009, după turul doi al alegerilor prezidențiale, în care conducerea PSD a venit să mulțumească conducerii PNL, domnului Crin Antonescu, cu care ați și pus bazele USL, și schimbul de geci a fost făcut cu următorul scop. Președinții celor două partide - dl. Antonescu mi-a cerut mie să ies la conferință în geaca roșie, iar dl. Geoană i-a cerut lui Dragnea să iasă în geaca galbenă. Eu nu am ieșit la conferință, în fața românilor, cu geaca roșie, pentru că mi-ar fi fost rușine tot restul vieții.

- votul oamenilor va da un parlament care să reprezinte cu cinste această națiune.

14:21 5.2.2020

Marcel Ciolacu:

- După discursul dvs, dle Orban, eu chiar sunt revoltat. Mă mir că un om cu asemenea structură antidemocratică, care nu poate digera în niciun fel democrația, a putut să ajungă primul ministru al României.

- În loc să guvernați România, de trei luni stați și visați cum să vă păstrați scaunul. O țară nu poate fi condusă prin angajări de răspunderi și zeci de OUG. Nimeni nu și-a permis până acum această încălcare a statului de drept, până la dvs.

- agenda PNL înseamnă abuz de putere. Nimic pentru oameni, nimic pentru nevoile lor imediate.

- aveți colegi care vă spun pompierul atomic. Probabil ați preluat extinctorul de la președintele Klaus Iohannis. Este o competiție să stingeți focurile pe care miniștrii dvs. le aprind în fiecare zi.

- ați chemat din nou FMI-ul în țară. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din perioada crizei economice. Ce semnal este acesta pentru România, pentru investitori? (...) La 40 de miliarde împrumutate în doar 3 luni, avem motive să ne gândim la acest risc - să ne culcăm sănătoși și să ne trezim în groapă. Veniți să spuneți oamenilor pentru ce îi îndatorați pe trei generații.

- Este un guvern al răului absolut. Dle Orban, nici nu știți cât de mic începeți să fiți!

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG