Linkuri accesibilitate

Guvernul Ludovic Orban a fost demis prin moțiune de cenzură cu 261 de voturi pentru

PSD avea nevoie de 233 de voturi ca să treacă moțiunea și să anuleze alegea primarilor în două tururi de scrutin.

11:32 5.2.2020

Ludovic Orban: „Suntem pregătiți pentru orice variantă

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat miercuri, înaintea ședinței de plen în care va fi dezbătută și votată moțiunea de cenzură, că este pregătit pentru orice variantă și că, în funcție de rezultatul votului, conducerea PNL se va întruni pentru a lua o decizie.

Ludovic Orban nu a răspuns întrebărilor dacă PNL va propune aceeași echipă de guvernare, în cazul în care moțiunea de cenzură depusă de PSD și UDMR va trece și actualul Cabinet va fi demis.

11:37 5.2.2020

Victor Ponta anunță că va vota favorabil moțiunea de cenzură după o întâlnire cu Marcel Ciolacu, președintele PSD

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, după ședința de grup de miercuri, că va vota moțiunea de cenzură și că, cel mai probabil, vor da un vot favorabil și ceilalți parlamentari ai partidului.

„Fiecare parlamentar Pro România, în urma discuției, va vota așa cum crede că este bine. Și, probabil, cei mai mulți parlamentari Pro România vor vota pentru moțiune. Eu votez pentru moțiunea de cenzură, pentru că vreau ca acest Guvern, după trei luni de dezastru, să nu mai poată să dea alte ordonanțe de urgență”, a spus Ponta.

Dacă parlamentarii Pro România vor vota moțiunea de cenzură, se vor depăși cele 233 de voturi necesare adoptării acesteia și demiterii Guvernului.

Anterior, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că „moțiunea va trece”, fără să dea detalii privind discuțiilor purtate cu alți parlamentari pentru susținerea moțiunii.

11:39 5.2.2020

Marcel Ciolacu: PSD va sesiza Avocatul Poporului și Comisia de la Veneția cu privire la modificările legislației electorale, adoptate de guvern prin OUG

"Mai mulți președinți de partide vom sesiza Avocatul Poporului cu privire la ordonanța de modificare a sistemului de vot. Vom sesiza din nou și APCE și Comisia de la Veneția și solicităm desecretizarea stenogramelor din ședința de guvern de azi-noapte să vadă toți românii ce s-a putut întâmpla. Mai multe...după moțiunea de cenzură, care va trece", a declarat președintele PSD, înaintea votului pe moțiunea de cenzură.

Guvernul a adoptat, marți seara, o ordonanță de urgență pentru organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen, care prevede, printre altele, posibilitatea votării la orice secție, indiferent de domiciliu, dar și dublarea numărului de parlamentari în Diaspora.

11:44 5.2.2020

Traian Băsescu: Nu cred că va trece moțiunea de cenzură

Fostul președinte, actual europarlamentar, a declarat într-o intervenție la Digi24 că nu crede că moțiunea de cenzură va trece. Dar „dacă trece, nu va veni nimic bun”, a spus Băsescu.

El a adăugat că un guvern interimar ar afecta interesele României într-un context european dificil, în care UE se străduiește să compenseze efectele Brexit și în cel în care programe de finanțare mari - precum 5G sau cel de ecologizare - urmează să fie negociate în termeni de alocări bugetare pentru membrii UE.

Băsescu a mai comentat și modificările la legislația electorală, adoptate de guvernul Orban prin OUG, spunând că acestea sunt „puțin ciudate”. Fostul președinte a declarat că măsurile referitoare la alegerile parlamentare sunt invers decât cele adoptate anterior cu privire la alegerile locale și că ele contravin „libertății votului”.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG