Linkuri accesibilitate

Motivele dublării numărului de teste pentru coronavirus efectuate în România


O asistentă efectuează un test pentru depistarea infecției cu coronavirus
O asistentă efectuează un test pentru depistarea infecției cu coronavirus

Autoritățile au anunțat vineri un număr de teste pentru depistarea coronavirusului aproape dublu față de raportarea precedentă. Astfel, dacă joi erau anunțate un număr de 4.973, vineri au fost comunicate 8.284 de teste.

Creșterea substanțială este explicată de către autorități prin mai multe schimbări:

  • Schimbarea metodologiei de raportare în sensul menționării numărului total de teste realizate, chiar dacă anumite persoane au realizat mai mult de un singur test pentru noul coronavirus (COVID-19)
  • Raportarea actualizată a numărului de teste realizate în ultimele zile în teritoriu, având în vedere volumul de muncă la nivelul personalului de specialitate.
  • Creșterea numărului de teste realizate la nivelul centrelor care beneficiază de aparatura necesară.

Grupul de Comunicare Strategică anunță că „​au în vedere creșterea capacității de testare pentru noul coronavirus (COVID-19), prin instruirea personalului necesar și achiziționarea de noi aparate Real Time PCR".

Problema numărului de teste efectuate a fost una atent discutată de când cu extinderea epidemiei de coronavirus în România ca urmare a recomandării Organizației Mondiale a Sănătății de a se efectua un număr cât mai mare de teste. Spre comparație cu țările din vest, care au și un număr mult mai mare de cazuri, România are o rată mai redusă de testare venită și pe fondul criteriilor aplicate pentru ca o persoană să fie supusă testului.

Autoritățile au anunțat, vineri, 31 noi cazuri de coronavirus în România. Astfel, numărul total de persoane infectate a ajuns la 308. Dintre acestea, 31 de persoane au fost declarate vindecate și au fost externate.

XS
SM
MD
LG