Linkuri accesibilitate

Coronavirus, 308 în România: 31 de cazuri noi de infectare. Două persoane în stare gravă


Autoritățile au anunțat că au fost înregistrate 31 noi cazuri de coronavirus în România. Astfel, numărul total de persoane infectate a ajuns la 308.

Dintre pacienți, 11 sunt internați pe secția de terapie intensivă, iar starea a doi dintre aceștia este gravă.

Numărul persoane declarate vindecate și externate a urcat cu șase, la un total de 31 de persoane.

Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

A crescut și numărul dosarelor penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor la 98.

„Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 98 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20", transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Până la data de 19 martie 2020, au fost raportate 82869 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG