Linkuri accesibilitate

Avioanele aliate pe cerul NATO, în exercițiul Air Defender 23


Până la 10.000 de participanți din 25 de țări aliate NATO și parteneri cu 250 de avioane s-au reunit în Germania la exercițiul Air Defender 23.

Avioanele din 25 de națiuni aliate au urcat pe cer ca parte a exercițiului Air Defender 23, cel mai mare exercițiu de desfășurare a forțelor aeriene din istoria NATO.

Până la 10.000 de participanți, din 25 de țări aliate NATO și partenere, cu 250 de avioane s-au reunit în Germania, între 12 și 23 iunie, la exercițiul Air Defender 23, care permite forțelor aeriene aliate să furnizeze putere aeriană coordonată în cazul unei crize.

A-400M germane de la baza aeriană Wunstorf din nordul Germaniei au zburat în spațiul aerian european pentru a asigura transport aerian strategic și realimentare aer-aer.

La Baza Aeriană Schleswig din nordul Germaniei, diferite avioane de luptă NATO din Finlanda, Ungaria, Turcia, Regatul Unit și Statele Unite s-au lansat unul alături de celălalt pentru a practica operațiuni aeriene comune.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG