Linkuri accesibilitate

Navalnîi: Putin este atât de furios că am supraviețuit, că a cerut să fiu închis


Opozantul rus, Alexei Navalnîi
Opozantul rus, Alexei Navalnîi

Alexei Navalnîi, cel mai virulent opozant al lui Vladimir Putin, care a supraviețuit unui atac cu o neurotoxină, pentru care îl acuză pe președintele rus Vladimir Putin, spune că autoritatea penitenciarului rus a cerut instanței să-i schimbe pedeapsa cu suspendare într-una cu închisoare.

„Putin este atât de furios că am supraviețuit încercării sale de a mă otrăvi, că a ordonat FSIN (Serviciului Federal al Penitenciarelor) să meargă în instanță și să ceară schimbarea sentinței mele cu suspendare într-una cu executare”, a scris Navalnîi pe pagina sa de Twitter pe 12 ianuarie.

Asta, în ciuda faptului că sentința mea cu suspendare s-a încheiat pe 30 decembrie”, a adăugat el.

Navalnîi se află în prezent în Germania, după ce a fost transportat acolo pentru îngrijiri medicale de urgență în urma otrăvirii sale în Rusia, în august trecut.

Testele de laborator efectuate în Germania, Franța și Suedia au stabilit că Navalnîi a fost otrăvit cu o neurotoxină din clasa Noviciok, concluzie confirmată de Organizația Internațională pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW).

Kremlinul a negat orice implicare în atac.

În octombrie, Marea Britanie, împreună cu Uniunea Europeană, au impus interdicții de călătorie și înghețarea activelor pentru șase înalți oficiali ruși și un centru de cercetare științifică de stat pentru „tentativa de asasinare” a lui Navalnîi.

XS
SM
MD
LG