Linkuri accesibilitate

Dacian Cioloș începe negocierile în Parlament pentru învestirea viitorului Guvern, dar s-ar putea să aibă o surpriză neplăcută din partea liberalilor.
Dacian Cioloș începe negocierile în Parlament pentru învestirea viitorului Guvern, dar s-ar putea să aibă o surpriză neplăcută din partea liberalilor.

Prima zi de negocieri | Strategia lui Cioloș pentru câștigarea puterii

Premierul desemnat Dacian Cioloş începe, marţi, consultările cu ceilalți lideri politici pentru discuţii pentru formarea unui nou guvern și o eventuală susținere în Parlament.  Primii chemați sunt reprezentanții de la PNL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale.

16:52 12.10.2021

Întâlnirea președintelui PNL, Florin Cîțu, cu deputații liberali s-a încheiat, iar mesajul desprins la finalul ei este același cu cel de la întâlnirea de luni cu senatorii PNL: „Nu votăm guvernul Cioloș”, au declarat surse politice pentru Europa Liberă.
Marți seară urmează să aibă loc întrunirea conducerii PNL la care se va lua decizia finală pentru întâlnirea de miercuri cu Dacian Cioloș, desemnat luni de președintele Klaus Iohannis cu alcătuirea unui nou guvern, după demiterea, în Parlament, prin moțiune de cenzură, a guvernului Cîțu.

16:44 12.10.2021

Dacian Cioloș a răspuns, marți, într-o postare pe Facebook, mesajelor potrivit cărora USR ar fi fost „atras într-o capcană politică sau că mi s-a oferit această soluție pentru a mi se închide oportunitatea unei candidaturi prezidențiale”.

Cioloș insistă că USR nu are probleme interne care să îi blocheze funcționarea și nici nu „joacă” criza politică din perspectiva anului electoral 2024.

USR doar își asumă ieșirea din criză și răspunde matur la la situația actuală, spune Dacian Cioloș.

„Ideea că se câștigă timp printr-o astfel de nominalizare este o greșeală profundă. Nu suntem într-o situație de calm și bunăstare socială în care să ne permitem să tărăgănăm decizii măsurând cu șublerul ce avantaje ne ies dacă speculăm momentul. Noi am ales să acționăm”.
Din perspectivă personală, spune Dacian Cioloș, „ar trebui să existe mai multă îngrijorare pentru cei bolnavi și care nu au loc în spitale sau de cum se vor plăti facturile în această iarnă”.

14:58 12.10.2021

Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților, a declarat la Parlament că PNL va merge în direcția anunțată de președintele partidului. „L-am anunțat pe premierul desemnat că va trebui să-și încheie negocierile cu cei cu care a generat o majoritate de 281 de parlamentari, cei de la AUR, cei de la PSD. Practic, asta e singurul lucru care stă în picioare: o majoritate de 281 de parlamentari care a dărâmat un guvern. Acum, dânșii, cei care l-au dat jos, să găsească cele mai bune soluții să îl și instaleze”, a spus Florin Roman.

Florin Roman a declarat că Dacian Cioloș e foarte priceput în a dărâma și nu a construi
Florin Roman a declarat că Dacian Cioloș e foarte priceput în a dărâma și nu a construi

14:41 12.10.2021

Premierul interimar, Florin Cîțu, se întâlnește luni după amiază cu ceilalți deputații PNL pentru a stabili strategia legată de susținerea lui Dacian Cioloș ca premier. Întâlnirea are loc după ce luni s-a întâlnit cu senatorii PNL.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG