Linkuri accesibilitate

Nelu Tătaru: E posibil ca Vama Veche și alte zone să devină focare


Vama Veche

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avertizat că aglomerările întâlnite în ultimele zile în principalele stații de pe litoralul românesc ar putea să se transforme în focare periculoase de coronavirus și a insistat pentru respectarea măsurilor de distanțare socială și igienă.

„Există posibilitatea ca Vama Veche și alte zone de pe litoral să devină focare. În următoarele trei luni vom avea o mare aglomerare în Constanța și tot ce se înseamnă litoral. Trebuie să gestionăm nu neapărat Constanța, cât tot ce se întâmplă în acest sezon estival.

Chiar dacă nu mai există cadru legislativ pentru perioada imediat următoare, turiștii trebuie să respecte aceleași reguli. Cei care sunt asimptomatici sau care cer externarea să meargă în izolare voluntară măcar 14 zile. Cei care se simt rău să se prezinte la unitățile de primiri urgențe, să evalueze starea de sănătate", a afirmat Nelu Tătaru, într-o deplasare în teritoriu chiar la Constanța.

Administratorul unei firme din Vama Veche a fost amendat, luni, cu 2.000 de lei pentru organizarea de evenimente cu participarea a peste 50 de persoane în contextul imaginilor cu aglomerația din weekend de pe litoral.

„Turiștii de pe litoral se pot distra în condițiile și normele stabilite cu cei de la HoReCa, am stabilit norme pentru plaje, terase", a reamintit Nelu Tătaru.

Luni, pus să comenteze imaginile de pe litoral, Nelu Tătaru a dat vina pe Curtea Constituțională că ar fi lăsat autoritățile fără posibilitatea de a interveni.

„Aceste imagini nu sunt doar din acest weekend, sunt așa de patru weekend-uri. Facem apel la respectarea distanțării fizice. Am fost împiedicați de decizia CCR, care ne-a lăsat fără pârghii”, preciza Nelu Tătaru după ședința de guvern.

Cu toate acestea, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Despescu, a anunțat, vinerea trecută, că echipe operative vor face face verificări pe litoral, iar acolo unde nu sunt respectate regulile se poate chiar suspenda activitatea operatorilor economici.

„Cu siguranță acolo unde se constată abateri se vor dispune inclusiv măsuri de suspendarea a activității unor operatori economici”, a subliniat Despescu

Oficialul a transmis că vor fi organizate acțiuni cu forțe mărite inclusiv cu echipe detașate din țară, cu tot ce înseamnă angrenarea unor tehnici de documentare și probare a activităților, în așa fel încât cetățenii să fie protejați.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Ce înseamnă rezultatul alegerilor din Slovacia
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:52 0:00
XS
SM
MD
LG