Linkuri accesibilitate

Nelu Tătaru se deplasează la Suceava după demisia conducerii spitalului


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se va deplasa joi la Suceava pentru a gestiona situația după ce și noua conducere a Spitalului Județean a demisionat miercuri seară.

Oficialul va fi însoțit de către noul secretar de stat din Ministerul Sănătății, Ionel Oprea, care va și rămâne în Suceava pentru a se ocupa de gestionarea situației. Ionel Oprea este fost comandant al Direcţiei medicale din Ministerul Apărării Naţionale şi locţiilor al comandantului Spitalului Militar. Medic primar chirurgie generală, doctor în știinţe medicale, noul secretar de stat a lucrat în cadrul secţiei de Chirurgie din Spitalul Universitar de Urgență Militar Central şi Institutului Medico-Militar.

Reamintim că noua conducere a Spitalului Județean Suceava - managerul Florin Filip și directorul medical Doina Ganea Motan - și-a dat demisia miercuri seară, acuzând o lipsă a medicamentelor.

Peste 50% dintre cadrele medicale din România infectate cu coronavirus sunt de la Suceava, adică 200 de cadre medicale de la spitalul județean: 45 de medici, 77 de asistenți medicali, 24 de infirmiere, 10 îngrijitoare și 44 de membri ai personalului auxiliar.

Aproape un sfert din cazurile de contaminare cu coronavirus din România, până la data de 31 martie, au fost depistate la Suceava.

Situația de la Suceava este rezultatul unor decizii de management greșite ale fostei conduceri a spitalului, înlocuită de cea care și-a dat demisia miercuri seară.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis i-a retras spitalului decorația ”Meritul sanitar” în grad de Cavaler, conferită în urmă cu un an, din cauza „deficiențelor constatate în perioada stării de urgență” provocate de pandemia de COVID-19, „de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior”.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG