Linkuri accesibilitate

Nelu Tătaru: Siguranța personalului medical rămâne principala armă


Nelu Tătaru a fost numit joi ministru al Sănătății

Noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat o anchetă în teritoriu privind felul în care este gestionată pandemia de coronavirus, mai ales după ce un bărbat din Timișoara a decedat după ce a fost plimbat de mai multe ori între spitale fără a fi testat pentru coronavirus.

„Voi face o analiză la tot ce este în teritoriu, eu venind de la Suceava după trei zile, și voi avea o ședință cu grupul de lucru efectiv pentru a vedea care este stadiul evoluției la DSP și la Matei Balș.

Am această informație (nr. cazul bărbatului din Timiș), azi vom discuta acest caz și vom face și o anchetă. Prioritățile mele: sănătatea bolnavilor, sănătatea românilor în general, siguranța personalului medical", a declarat Nelu Tătaru, pentru Digi24.

În contextul situației grave de la Suceava unde aproape 100 de cadre medicale s-au infectat cu coronavirus, Nelu Tătaru a subliniat că siguranța medicilor este vitală pentru a putea gestiona pandemia de coronavirus.

„În acest moment, venind din teritoriu, am văzut exact realitatea, siguranța personalului medical rămâne principala armă în acest moment. Un cumul de factori care, dacă nu suntem atenți, vor duce la mai multe Suceve în acest teritoriu. Trebuie avut grijă la precauție, la echipament, la un răspuns corect pe care cel venit la camera de urgență trebuie să-l dea, o anchetă epidemiologică făcută corect, un caz urmărit corect, o testare corectă.

Urmăresc testarea după anchete epidemiologice, iar în măsura în care capacitatea ne permite extinderea acestor anchete, inclusiv a testării și la cazurile cu risc crescut - la vârste, cei instituționalizați precum și la cei care lucrează în sistemul sanitar”, a arătat noul ministru al Sănătății.

Nelu Tătaru a fost învestit joi ca ministru al Sănătății după ce Victor Costache a demisionat chiar în ziua în care se împlinește o lună de la depistarea primului român cu coronavirus

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG