Linkuri accesibilitate

Tătaru anunță conducere militară și la spitalul din Focșani după ce managerul, infectat cu coronavirus, a fugit cu toată documentația


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că va pune și la spitalul din Focșani o conducere militară după ce managerul unității medicale, infectat cu coronavirus, a fugit din spital cu laptopul spitalului și „toată documentația”.

„Focșaniul este un punct nevralgic, avem o transmitere comunitară extinsă. Dacă e să ne raportăm la tot orașul, Spitalul Militar are 35 de cadre infectate, două cadre la ISU, un cadru la Jandarmerie, mai multe cadre la Poliție, la nivelul Spitalului Județean managerul este confirmat pozitiv, a și plecat din spital - că a plecat cu toată documentația și ce mai avea prin birou este o problemă”, a spus Nelu Tătaru la Digi 24.

Ministrul a anunțat că se va afla luni la spitalul din Focșani unde, cel mai probabil, va pune o conducere militară și că ia în calcul demiteri și sancțiuni.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, Cătălin Graur, la nivelul judeţului Vrancea, sunt infectate cu coronavirus 31 de cadre medicale de la Spitalul Militar Focşani, un cadru medical de la spitalul din Adjud, iar la Spitalul Judeţean ”Sfântul Pantelimon” Focşani sunt şapte cadre pozitive.

De asemenea, a fost infectat cu coronavirus şi managerul Spitalului Judeţean Focşani, Constantin Mândrilă, contact al unei persoane bolnave.

Pe de altă parte, noi cazuri au fost confirmate şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. În fiecare dintre cele două instituţii sunt câte două cazuri confirmate.

”În urma anchetei epidemiologice s a stabilit că sunt 10 contacţi direcţi la nivelul ISU Vrancea şi 12 contacţi direcţi la SAJ Vrancea. Dintre aceştia, 4 sunt simptomatici, fiind internaţi la Boli Infecţioase şi urmează să fie testaţi”, declarat directorul DSP Vrancea, Cătălin Graur, citat de News.ro.

Potrivit informaţiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, Vrancea numără 116 de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG