Linkuri accesibilitate

Nicolae Robu se retrage de la șefia PNL Timiș după eșecul de la primărie


România, Nicolae Robu, marele învins al alegerilor de duminică de la Primăria Timișoarei

Nicolae Robu (PNL), învins al alegerilor de duminică de la Primăria Timișoarei, intenționează să se retragă și de la șefia organizației liberale timișene.

Anunțul a fost făcut de Alin Nica, coleg de partid cu Nicolae Robu, câștigător al alegerilor pentru președinția Consiliului Județean Timiș.

„Domnul președinte Robu deja ne-a anunțat că va renunța la această poziție, așa că vom vedea ce se va întâmpla, ne vom consulta cu colegii, cu conducerea filialei și vom lua decizia care se impune în viitorul apropiat”, a declarat Alin Nica pentru Radio Timișoara.

Nica a concurat în trecut împotriva lui Nicolae Robu pentru conducerea filialei, însă a fost învins, așa că el nu a exclus posibilitatea de a o face din nou.

„Dacă este necesar, de ce nu. Am mai candidat o dată și cred că știu ce trebuie să facem ca să câștigăm în continuare alegerile”, a mai spus Alin Nica.

Liberalul Nicolae Robu a fost înfrânt duminică de contracandidatul său la primăria Timișoarei, Dominic Fritz (USR - PLUS).

Fritz a obținut 54% din voturile timișorenilor, în timp ce Robu a obținut doar 34%, adică peste 20 de procente în fața celui care deține primăria Timișoarei din 2012.

„Am pierdut, este voința timișorenilor, diferența este mare. Comparând numărul de voturi, diferența este surprinzător de mare, nu o pot spune în procente. Am considerat că va fi un scor strâns și am fost optimis până în ultimul moment dar diferența este mare ceea ce înseamnă că așteptările timișorenilor sunt altele. Dezvoltarea în forță nu a dat satisfacție. Vă spun sincer că dacă ar fi fost să aleg dacă aș pierde la o diferență mică sau una mare, aș fi ales să pierd la o diferență mare. Nu am nicio suferință. Înseamnă că nu mă pliez pe ceea ce vor timișorenii pentru următorii patru ani. Asta e viața, fără regrete! Recunosc, nu pot fi ipocrit, mi-ar fi plăcut ca obiectivele pentru care am luptat atât – noul stadion, Sala Polivalentă, Pasajul Solventul – să fie asociate cu al treilea mandat al meu. N-a fost să fie. Eu sunt fericit cu ceea ce am realizat până la vârsta mea – atât în cariera mea academică, cât și în cea de primar”, a spus Nicolae Robu, citat de publicația locală tion.ro.

Samuel Dominic Fritz, un tânăr născut în Germania dar naturalizat în România, a fost şef de cabinet al fostului preşedinte german Horst Köhler în perioada 2016-2019.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG