Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan, despre consilierii lui Firea: Nume triste din istoria expirată a României postdecembriste


Petre Roman va deschide lista de candidați PSD pentru Consiliul General
Petre Roman va deschide lista de candidați PSD pentru Consiliul General

Lista de candidați ai PSD pentru Consiliul General al Municipiului București, prezentată de către Gabriela Firea, este criticată de către Nicușor Dan care amintește de problemele din trecutul fiecărui dintre ele și întreabă cu ce vor ajuta ei pentru rezolvarea problemelor serioase cu care se înfruntă Capitala.

„Primarul PSD Gabriela Firea și PSD au dovedit, încă o dată, prin numele propuse pentru Consiliul General, că nu sunt capabili să-i înțeleagă pe bucureșteni și să-i respecte. Nume triste din istoria expirată a României postdecembriste, persoane cu probleme penale - între care și un fost reprezentant de seamă al clubului de fotbal Victoria București, de sub tutela Miliției și Securității - aceasta este oferta pentru Capitala României, în anul de grație 2020. Cu ce o să ajute Petre Roman la modernizarea Bucureștiului, o să planteze panseluțe, din nou, în Piața Universității? O să ofere consiliere pentru un nou 10 august? Cum o să le facă viața mai bună bucureștenilor Dumitru Dragomir? O să-i învețe pe cei din Primărie cum să organizeze licitațiile, o să aducă modelul ceaușist de dezvoltare urbană? Doamna Firea închide apa caldă și lumina de pe acum, nu văd ce ar putea aduce nou domnul Dragomir", a reacționat Nicușor Dan, pe Facebook.

Candidatul susținut de PNL-USR-PLUS în alegerile pentru București afirmă că lista de import a Gabrielei Firea pentru CGMB arată și faptul că actualul primar este lipsit de sprijin și astfel recurge la o idee care „jignește memoria bucureștenilor".

„O bătaie de joc mai mare nici nu se putea. Gabriela Firea este izolată complet, nu mai poate să adune nici măcar o listă de consilieri din propriul partid, după ce a fost respinsă, pe rând, de toți foștii parteneri politici cărora le propusese participarea în alianță la alegeri. Fără sprijin politic, fără sprijin din partea bucureștenilor, fără viziune, fugind la rândul său de sigla de partid, Gabriela Firea vine astăzi cu o listă de consilieri din negura istoriei postdecembriste, care jignește memoria bucureștenilor și care arată cât de mult prețuiește această doamna orașul care i-a oferit șansa de a-l conduce. O dată este mai mult decât suficient. Este timpul ca acest așa-zis primar să plece împreună cu toate personajele de tristă amintire pe care încearcă acum să le reactiveze ca să distrugă complet Bucureștiul", arată Nicușor Dan.

Primarul general Gabriela Firea a prezentat luni lista pe care PSD o propune pentru Consiliul General al Municipiului București, o listă care se remarcă prin lipsa unor nume cunoscute din PSD București ci prin numeroase importuri - de la primul premier postdecembrist, Petre Roman, la foști sportivi sau oameni din teatru precum Monica Davidescu.

„Personalități marcante ale țării și Capitalei ni se alătura pentru a continua ceea ce am început acum 4 ani: modernizarea Bucureștiului!Depunem împreună, în aceste momente, lista pentru viitorul Consiliu General, pe care se află : Petre Roman - prim ministru al României (1990-1991), îndrăgita actriță Monica Davidescu, oamenii de sport și fair-play : Elisabeta Lipă, Cornel Dinu, Dumitru Dragomir, Anghel Iordănescu, Daniel Pancu, regizorul Sorin Ilieșiu, alături de cadre medicale, profesori, juriști, ingineri.

Așa cum am lucrat în ultimii 4 ani, așa vom lucra și în următorii 4 în Consiliul General: voi propune numai proiecte benefice pentru oameni, pentru fiecare bărbat, femeie sau copil din Capitală, și mă bazez pe echipa mea de consilieri generali pentru a le putea transpune în realitate", a arătat Gabriela Firea.

XS
SM
MD
LG