Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan îi cere Primăriei Capitalei să ia zece măsuri pentru a-i proteja pe cetățeni


Nicușor Dan este candidatul susținut de PNL și USR la Primăria Capitalei

Candidatul susținul de PNL și USR la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a făcut apel, duminică, într-o conferință de presă, ca bucureștenii să poarte mască pentru a limita răspândirea noului coronavirus și i-a cerut Primăriei Capitalei să ia zece măsuri pentru protejarea cetățenilor.

„Fiecare dintre noi poate să contribuie la limitarea răspândirii acestui virus și pentru a permite spitalelor să funcționeze în regim normal. E nevoie de responsabilitate socială din partea fiecăruia dintre noi și de aceea rugămintea mea, îndemnul meu este ca fiecare dintre noi să poarte mască. Medicii poartă în fiecare zi combinezoane de protecție și nu e ușor. Noi putem să îi ajutăm purtând o simplă mască. În felul ăsta ne protejăm pe noi, protejăm persoanele apropiate și limităm răspândirea acestei boli”, a spus candidatul susținut de PNL și USR la Primăria Capitalei.

Ce îi cere Nicușor Dan edilului Capitalei, Gabriela Firea:

  • să testeze periodic persoanele cele mai expuse: medici, asistenți sociali, soferi, controlori STB, taximetristi funcționari care lucrează direct cu publicul
  • să inițieze un parteneriat cu Direcția de Sînătate Publică pentru a-i ajuta la anchete epidemiologice
  • să pună în vânzare măști la punctele STB de vânzare a biletelor
  • să mobilizeze Politia locală pentru verificarea obligativității purtării măștii în spații închise (mijloacele de transport în comun, spațiile comerciale)
  • să asigure, tot cu ajutorul Poliției locale, interdictia de a se utiliza locurile de joacă
  • să instituie un număr maxim de persoane care pot avea acces în spatiile publice – cum sunt piețele – și să mobilizeze politia locală pentru a verifica spatiile aglomerate
  • să instaleze robinete cu apa si săpun la intrarea în parcuri și piețe, dezinfenctant mijloace de transport în comun și stațiile STB
  • să dezinfecteze mobilierul urban și să asigure spălarea străzilor
  • să extindă distribuția de măsti gratuite pentru persoanele cu venituri reduse
  • să instituie comunicarea online cu cetățenii în toate instituțiile din subordine

Nicușor Dan a mai subliniat că „primarul general nu tratează în acest moment cu gravitatea cuvenită acest fenomen social și nu colaborează, ci tensionează continuu relația cu Ministerul Sănătății, în condițiile în care e nevoie de colaborarea instituțiilor și colaborarea instituțiilor cu cetățenii”.

În replică, edilul capitalei, Gabriela Firea, a scris, duminică, pe pagina sa de Facebook, că ea și echipa ei au făcut chiar mai multe lucruri încă din luna martie când Guvernul PNL îi spunea „să nu se mai agite”.

„Bine ați revenit în București, Dl candidat! Sau, mai corect : bine v-ați trezit! Ați dormit bine? V-ați odihnit suficient? Ce-mi cereți dvs să fac azi, 12 iulie, eu și echipa mea am realizat, ba chiar mult mai mult, încă din luna martie, de când erați Dvs dispărut fără urmă! Și de când colegii dvs de la guvernul PNL îmi spuneau să nu mă mai agit, pentru că e doar o gripă ușoară. A văzut o țară întreagă, numai dvs nu...Puneți mâna și vă informați! Discutați cu oamenii, citiți presa”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG