Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan explică ce legătură are cu noul partid UFL


Nicușor Dan spune că rămâne un candidat independent la Primăria Capitalei, unul care cere sprijinul partidelor de opoziție pentru susținerea candidaturii sale

„Informația apărută astăzi nu are de-a face cu situația politică pe care o știm cu toții. Sunt un candidat independent la Primăria Capitalei care cere sprijinul partidelor de opoziție pentru susținerea candidaturii sale și care a obținut deja sprijinul USR-ului”, spune fostul președinte fondator al USR, acum independent, despre informațiile apărute pe parcursul zilei de marți despre faptul că nu ar mai candida ca independent și că ar fi intrat în Uniunea Forțelor Locale (UFL).

El a explicat și legătura sa cu acest partid, despre care spune că ar fi fost creat de trei prieteni care s-au arătat dispuși să-i creeze un „vehicul politic”

  • „Uniunea Forțelor Locale (UFL) este un partid politic constituit în urmă cu un an de trei persoane care îmi sunt apropiate și care s-au arătat dispuse să colaboram în ipoteza în care acest vehicul politic îmi este necesar”, explică Nicușor Dan, într-un comunicat remis presei marți, cu privire la presupusa sa intrare în UFL.

Deși susține că ar fi în continuare independent, Nicușor Dan explică și contextul în care s-a ajuns să fie invocată intrarea sa în UFL: reproșul pe care președintele PLUS, Dacian Cioloș, i l-ar fi adus că, prin candidatura sa de independent, nu poate funcționa ca locomitivă pentru consilierii alianței USR-PLUS în eventualitatea în care aceasta l-ar susține.

  • „Dacian Cioloș și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu o eventuală susținerea a mea, pentru că, fiind candidat independent, pe buletinul de vot nu apar în dreptul Alianței USR-PLUS și astfel nu „trag” lista de consilieri ai celor două partide. I-am explicat că există acest partid, UFL, în care mă pot înscrie și care poate fuziona cu Alianța USR-PLUS, astfel încât, fără a fi membru USR sau PLUS, numele meu să apară pe buletinul de vot în dreptul Alianței”, a explicat Nicușor Dan pentru Digi24.ro.

„În concluzie, vorbim de o soluție tehnică la o problemă tehnică”, a mai precizat Nicușor Dan.

Uniunea Forțelor Locale a fost înființat în urmă cu un an de Nicoleta Teodorescu, Elena Victorița Enescu și Alina Dimache.

Deputatul independent Nicuşor Dan a fost desemnat pe data de 7 decembrie candidatul USR Bucureşti pentru Primăria Capitalei.

Citește și:

Cine intră în cursa pentru Primăria Bucureștilor

PLUS lansează candidatul în București în toiul discuțiilor cu USR

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG