Linkuri accesibilitate

Aproape 60% din notele de la titularizare au fost sub 7


Ministerul Educației a publicat rezultatele la proba scrisă a examenului de titularizare 2024. Foto: Intrarea principală în sediul Ministerului Educației.
Ministerul Educației a publicat rezultatele la proba scrisă a examenului de titularizare 2024. Foto: Intrarea principală în sediul Ministerului Educației.

Mai puţin de 42 la sută din notele la proba scrisă a concursului de titularizare din luna iulie a acestui an au fost peste 7, arată datele transmise de Ministerul Educaţiei. La nivel național, 74 de candidaţi au luat nota 10.

Ministerul Educaţiei a publicat, marţi la prânz, rezultatele înregistrate la proba scrisă (17 iulie) ale concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar.

Sinteza rezultatelor din acest an:

  • 31.237 de candidaţi prezenți (86,48%) - din totalul celor 35.971 de candidaţi cu drept de participare;
  • Au fost evaluate lucrările a 28.468 de candidați;
  • 11.928 de candidați (41,9%) au obținut note peste 7;
  • 74 de candidați au obținut nota 10;
  • 10.629 de candidați au obținut note între 5 și 6,99, consemnându-se o creștere semnificativă față de anul trecut.

Contestațiile la notele pentru proba scrisă pot fi depuse în cursul acestei zile la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice, la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar.

Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 31 iulie.

„Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 - 6 august”, precizează Ministerul Educației.

Pentru a obţine statutul de titular – angajare pe perioadă nedeterminată – candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului.

Pentru angajarea pe perioadă determinată – suplinire – , candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Proba scrisă la concursul de titularizare a avut loc miercuri, 17 iulie. Rata de participare a fost de 86,48%, a anunțat Ministerul Educației.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG