Linkuri accesibilitate

Nou dosar penal pentru Mohammad Murad pentru coruperea alegătorilor


România, Mohammad Murad, candidat independent pentru Primăria Mangalia
România, Mohammad Murad, candidat independent pentru Primăria Mangalia

Omul de afaceri Mohammad Murad, candidat independent pentru Primăria Mangalia, s-a ales cu un al doilea dosar penal pentru nereguli în campania electorală.

Organizația locală a PNL a transmis că a sesizat autoritățile cu o plângere penală pentru coruperea şi inducerea în eroare a alegătorilor, după ce au fost distribuite persoanelor vârstnice din zona Neptun-Olimp pliante care imită prin culoare şi formă vechile carnete de economii CEC, pe care sunt inscripţionate valoarea de 10.000 de lei şi numele candidatului Mohammad Murad.

Prin distribuirea acestor pliante PNL acuză că Murad dă de înțeles alegătorilor că dacă va ajunge primar, "seniorii" oraşului, aşa cum sunt numiţi pe materialele electorale, vor primi câte 10.000 de lei.

„Pe data de 21.09.2020 au fost distribuite persoanelor vârstnice din zona Neptun si Olimp carnete care imită carnetele de economii C.E.C. Pe aceste carnete este trecută valoarea de 10.000 lei şi numele candidatului Mohammad Murad, aceste materiale fiind oferite cu scopul de a determina alegătorii să îl voteze în ideea obţinerii sumei de bani menţionată pe carnetul respectiv", se arată în plângerile depuse la Biroul electoral de circumscripţie şi la Poliţia Mangalia, citate de Agerpres.

La finalul lunii august, pe numele lui Mohammad Murad s-a mai deschis un dosar penal după ce a fost filmat de un post de televiziune local distribuind pachete inscripționate cu numele său și cu sloganul său electoral.

Murad și-a înscris candidatura la Primăria Mangalia în ultima zi permisă de lege, ca independent, după ce anunțase că intenționează să candideze la primăria municipiului Constanța.

XS
SM
MD
LG