Linkuri accesibilitate

Noul Guvern la Chișinău a depus jurământul | Cîțu: vom sprijini eforturile Cabinetului Gavrilița


Guvernul condus de Natalia Gavrilița a fost învestit cu voturile Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Noul guvern al Republicii Moldova, condus de premierul Natalia Gavrilița, a depus, vineri, jurământul.

Guvernul a fost învestit după ce a primit 61 de voturi în Parlament, toate din partea PAS, după ce deputații din partidul Șor și cei din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au anunțat că nu acordă votul de încredere pentru guvernul Gavrilița, potrivit Radio Radio Europa Liberă Moldova.

Premierul Natalia Gavrilița și-a prezentat programul de guvernare intitulat „Moldova vremurilor bune”, care are printre priorități:

  • reforma justiției;
  • eliminarea corupției;
  • crearea locurilor de muncă bine plătite;
  • reducerea sărăciei;
  • majorarea pensiilor;

„Acest guvern nu va fura, nu va crea legi care să permită furtul, nu va crea companii abonate la achiziții, nu va privatiza pentru feciori și fini proprietățile statului și nu va proteja escrocii și bandiții și monopolurile care jecmănesc oamenii acestei țări. Mai mult, vom curăța instituțiile statului de oameni corupți”, a spus Natalia Gavrilița.

Natalia Gavrilița este licențiată în drept internațional și are cu un master în administrație publică la Școală de guvernare J.F. Kennedy a Universității Harvard, a deținut anterior și funcția de ministru de Finanțelor în guvernul condus de Maia Sandu și a fost și secretar de stat la Ministerul Educației.
Natalia Gavrilița este licențiată în drept internațional și are cu un master în administrație publică la Școală de guvernare J.F. Kennedy a Universității Harvard, a deținut anterior și funcția de ministru de Finanțelor în guvernul condus de Maia Sandu și a fost și secretar de stat la Ministerul Educației.

Într-o postare pe pagina sa deFacebook, premierul României, Florin Cîțu a transmis succes noului Guvern al Republicii Moldova. „Vom sprijini toate eforturile doamnei prim-ministru Natalia Gavrilița și ale Cabinetului său, îndreptate spre aprofundarea reformelor, consolidarea statului de drept și a parcursului european. Așa cum am arătat în scrisoarea de felicitare pe care tocmai am semnat-o, astăzi, pentru doamna prim-ministru, suntem pregătiți să începem imediat să lucrăm pe întreaga agendă de cooperare bilaterală, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, a transmis Florin Cîțu.

La rândul său, președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban a declarat, potrivit Mediafax, că este „încrezător că acest guvern, în parteneriat cu președintele Maia Sandu, va aduce o schimbare reală în calitatea vieții cetățenilor Republicii Moldova, va ancora țara în parcursul pro-european și pro-reformă și va face cu adevărat diferența față cei care au refuzat șansa la dezvoltare și prosperitate cetățenilor de peste Prut”.

Ludovic Orban a adăugat că pasul făcut de Republica Moldova, „trebuie însoțit de și mai mult sprijin din partea României și a partenerilor internaționali", a transmis Ludovic Orban.

  • 16x9 Image

    Carmen Valică

    A început să lucreze în presă în 2000, când studia încă jurnalismul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Pasionată de radio, Carmen s-a mutat la București în 2004, când s-a alăturat redacției în limba română a BBC World Service. După închiderea acesteia a lucrat la Radio România Actualități iar apoi, timp de cinci ani, s-a dedicat comunicării și relațiilor publice. A revenit în presă în 2020 iar din ianuarie 2021 s-a alăturat echipei Europa Liberă România.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG