Linkuri accesibilitate

Noul ambasador al SUA vine la București


Avocatul Adrian Zuckerman s-a născut în România, dar a plecat în SUA în copilărie.

Avocatul american Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA în România, vine sâmbătă la București, pentru a-și prezenta scrisorile de acreditare ministrului de Externe Bogdan Aurescu. Hans Klemm a plecat sâmbătă de la București.

Adrian Zuckerman este primit de ministrul de Externe Bogdan Aurescu, la ora 15.00, la sediul ministerului Afacerilor Externe, unde noul ambasador își prezintă acreditările din partea administrației americane.

Hans Klemm și-a încheiat mandatul și a plecat, sâmbătă, din România, conform Ambasadei SUA la București.

„Vă mulţumesc pentru căldura cu care m-aţi primit peste tot în România. Sărbători fericite tuturor!”, este mesajul lui Hans Klemm, la plecare.

Adrian Zuckerman a fost votat pe 20 noiembrie de Senatul american, pentru a-și prelua postul diplomatic la București, după o lungă perioadă de așteptare. Președintele Donald Trump îl nominalizase pe Zuckerman încă din 2018 pentru postul de la București. Hans Klemm îi predă lui Zuckerman mandatul pe care îl primise în septembrie 2015, în timpul președinției lui Barack Obama.

Hans Klemm a fost decorat, la final de mandat, de președintele Klaus Iohannis, cu Ordinul Național Steaua României în grad de „Mare Cruce”.

„La acest moment, în care misiunea dumneavoastră la București se apropie de sfârșit, Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii este mai solid și mai dinamic decât în orice moment din istoria sa. Marcarea, în 2020, a 140 de ani de relații diplomatice dintre țările noastre are loc într-un context bilateral de care putem să fim mândri”, a declarat Klaus Iohannis.

Adrian Zuckerman este un avocat în indrustria imobiliarelor, provenind din firma de avocatură Seyfarth Shaw, cu sediul în New York, care a emigrat în copilărie din România către Statele Unite, conform Mediafax.

Facebook Forum

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG