Linkuri accesibilitate

Numirea noului şef al Statului Major al Apărării este discutată în ședința CSAT, prima la care participă miniștri ai cabinetului Orban


Președintele Klaus Iohannis

Prima ședință a CSAT la care va participa prim-ministrul Ludovic Orban, alături de miniștri ai cabinetului său, este programată miercuri, începând cu ora 16.00, la Palatul Cotroceni, și va dezbate inclusiv rectificarea bugetară pentru instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale.

Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, pe ordinea de zi a ședinței CSAT se mai află Planul de întrebuințare a Forțelor Armate ale României care se trimit la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2020, discutarea obiectivelor României la Reuniunea aniversară a șefilor de stat și de guvern din NATO, care va avea loc la Londra, în perioada 3-4 decembrie 2019, precum și alte subiecte de actualitate din domeniul securității naționale.

Funcţia de şef al Statului Major al Apărării a fost ocupată de generalul Nicolae Ciucă, trecut în rezervă pe 28 octombrie, pentru a putea fi numit ministru al Apărării în cabinetul Orban.

Nicolae Ciucă a fost subiectul unui scandal între Administrația Prezidențială și Guvern, pe tema prelungirii mandatului său în fruntea Statului Major General al Armatei, de către președintele Iohannis. Acesta a câștigat în instanță, dar judecătorii CCR au decis ulterior că prevederea legală prin care mandatul șefului Armatei a fost prelungit este neconstituțională.

Klaus Iohannis a declarat marți, referitor la numirea unui nou șef al Statului Major al Apărării, că există o propunere și că își dorește să meargă mai departe “într-o configurație și cu o echipă profesionistă și performantă“.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG