Linkuri accesibilitate

O asistentă din Botoșani a murit din cauza COVID-19 după ce a tratat pacienți infectați


O asistentă medicală din Botoșani, care a tratat mai mulți pacienți infectați cu noul coronavirus, a murit infectată cu același virus. Femeia, de 46 de ani, era asistentă medicală la secția de boli infecțioase a spitalului județean din Botoșani și nu suferea de alte boli.

Decesul ei a fost anunțat de grupul de comunicare strategică.

Este a doua victimă a virusului din rândul cadrelor medicale botoșănene, prima fiind un medic, relatează presa locală.

Femeia a fost infectată în același timp cu soțul ei, angajat al ISU Botoşani, el fiind primul transferat la Iaşi.

Asistenta s-a infectat în urmă cu câteva săptâmâni, pe 23 aprilie. Pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutățit, asistenta a fost transferată la Iași și internată pe secția Reanimare a Spitalului de Boli Infecțioase, unde a murit pe 23 mai.

Cu toate acestea, cadrele medicale care au făcut transferul au relatat în presa locală că asistenta de 46 de ani a urcat singură în ambulanţă, a vorbit cu ei tot drumul şi chiar nu dădea niciun semn că ar fi fost bolnavă de vreo afecţiune, femeia fiind o persoană activă, care mergea des în drumeții pe munte, avea o formă fizică bună și nu suferea de alte boli cronice.

Numărul deceselor din județ ajunge, astfel, la 44.​

Decesul asistentei a survenit după două rânduri de teste al căror rezultat a fost negativ la noul coronavirus.

„A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidități care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă", a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, citată de Monitorul de Botoșani.

XS
SM
MD
LG