Linkuri accesibilitate

O nouă crimă zguduie România – fetiță de 11 ani, din Dâmbovița, găsită moartă pe un câmp


Județul Dâmbovița a fost în alertă maximă de vineri, 20 septembrie, de când Mihaela Adriana Feraru a dispărut în apropierea casei ei. Sute de oameni au căutat-o timp de 48 de ore. Trupul ei, care prezenta urme de violență, a fost găsit pe un câmp.

Vineri, 20 septembrie, la ora 17:19, Mihaela a plecat de la școală spre casă. Imaginile de pe camere de supraveghere de la școală și de pe casele oamenilor din comuna Gura Șuții, județul Dâmbovița, au permis reconstituirea drumului Mihaelei până la 300 de metri distanță de casa părinților ei. Conform anchetatorilor, în această scurtă distanță, Mihaela a fost răpită și ulterior ucisă.

Părinții și fratele Mihaelei au anunțat dispariția fetei la poliție, după ce au văzut că ea nu mai ajunge acasă. Conform recentelor modificări legislative, după cazul Caracal, poliția a început imediat cercetările privind dispariția minorei.

Întregul weekend, ea a fost căutată de efective impresionante: 120 de polițiști, 30-40 de jandarmi, 30 de angajați ai ISU și circa 100 de voluntari din comunitate, conform datelor furnizate de șeful Inspectoratului de Poliție Dâmbovița. La căutări au participat și elicoptere și operatori de drone.

Duminică, 22 septembrie, corpul Mihaelei a fost găsit pe un câmp la ieșirea din comuna Predulești. La prima examinare a cadavrului, anchetatorii au descoperit urme de violență. Corpul era acoperit cu o folie de plastic. Distanța dintre casa Mihaelei și câmpul unde a fost găsită este de doi kilometri.

Pe lista suspecților, un cetățean olandez care a părăsit țara

Analiza imaginilor de pe camerele de supraveghere le-a indicat polițiștilor trei autoturisme suspecte. Dintre acestea, unul era o mașină închiriată condusă de un cetățean olandez. Vehiculul, afirmă Parchetul de pe lângă Tribunalul Dîmbovița, a fost văzut pe înregistrări la circa un minut după ce Mihaela apărea pe ultima cameră de supraveghere.

Procurorii mai spun, de asemenea, că mașina condusă de olandez a intrat în localitatea următoare la circa 30 de minute de la prima înregistrare, asta în condițiile în care distanța nu ar dura mai mult de două sau trei minute la volanul unei mașini.

În acest moment, nu există nicio dovadă clară că Mihaela s-ar fi suit în mașina respectivă. Polițiștii au luat legătura cu toți cei trei șoferi, toți trei au confirmat că se aflau în zonă la momentul respectiv.

Cetățeanul olandez a fost supravegheat de polițiști până când acesta, sâmbătă, a părăsit țara prin aeroportul internațional București-Otopeni. Din lipsă de indicii sau dovezi, acesta nu a fost audiat sau reținut. Mai mult, la momentul respectiv, cazul Mihaelei nu era unul de omor, ci doar unul de dispariție. Cadavrul ei avea să fie găsit o zi mai târziu.

Mașina pe care olandezul o conducea a fost identificată la firma de închirieri și a fost indisponibilizată de poliție pentru anchetă. Criminaliștii cercetează autovehiculul și urmează a stabili dacă ADN-ul fetiței este identificat în interior sau nu.

În același timp, Institutul de Medicină Legală efectueză autopsia cadavrului pentru a stabili cu exactitate momentul și circumstanțele morții.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG