Linkuri accesibilitate

Cel puțin 100 de persoane au fost arestate în timp ce aduceau flori și omagii scrise la monumente improvizate pentru Alexei Navalnîi


Ofițerii de poliție rețin un bărbat care a depus flori pentru Alexei Navalnîi la Memorialul Victimelor represiunii politice din Sankt Petersburg, pe 16 februarie.
Ofițerii de poliție rețin un bărbat care a depus flori pentru Alexei Navalnîi la Memorialul Victimelor represiunii politice din Sankt Petersburg, pe 16 februarie.

Pe 16 februrie, în ziua în care vestea morții lui Alexei Navalnîi a fost anunțată de oficialii închisorii unde era acesta, autoritățile ruse au arestat peste 100 de persoane din 10 orașe rusești, potrivit OVD-Info, în timp ce cetățenii din întreaga țară și-au amintit de opozanul rus și au improvizat monumente la care au depus flori.

Portalul OVD-Info a scris că 56 de persoane au fost arestate în diferite cartiere din Sankt Petersburg, unde poliția a dispersat o adunare.

Printre cei reținuți se numără un fotograf cu Novaia Gazeta și un corespondent pentru RusNews.

Alți 15 oameni au fost arestați la Nijni Novgorod, iar 11 au fost reținuți la Moscova, a declarat OVD-Info pe site-ul său, unde ține un total cumulativ care include numele persoanelor reținute.

Proteste tăcute în fața sediilor Ambasadei Rusiei din întreaga lume în memoria lui Alexei Navalnîi
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:53 0:00

Alte șapte orașe -Taganrog, Bryansk, Krasnodar, Tver, Rostov-pe-Don, Murmansk și Belgorod - au raportat arestari cu o singură cifră, a spus OVD-Info.

La Moscova, poliția era de pază la un monument de piatră din Piața Lubianka pentru victimele represiunii politice.

Potrivit Kommersant, cel puțin 1.000 de oameni au venit la memorial pentru a depune flori și a lăsa omagiu scris lui Alexei Navalnîi..

Un memorial spontan a apărut și lângă casa din districtul moscovit Maryino în care a locuit Alexei Navalnîi înainte de arestarea sa.

După ce vestea morții lui Navalnîi a fost făcută publică, au avut loc și memoriale spontane la Ulyanovsk, Novosibirsk și Kirov, potrivit publicației de știri Astra.

Oamenii din Tomsk, Kazan, Izhevsk, Pskov și Perm au ieșit și ei pentru a marca moartea lui Navalnîi.

În Novosibirsk, o localnică ținea în mână un afiș pe care scria „Cine urmează?” și demonstra singură. Poliția a interogat-o, dar nu a dus-o în arest.

Între timp, poliția a blocat accesul, în dimineața zilei de 17 februarie, la un memorial din orașul siberian Novosibirsk, unde au fost arestate mai multe persoane care s-au adunat în memoria lui Navalnîi. Au fost efectuate arestări și într-un alt oraș siberian, Surgut, a spus OVD-Info.

O femeie din Murmansk ținea un panou pe care scria „Sângele lui este pe mâinile tale, Vova”, o aparentă referire la președintele rus Vladimir Putin. Ea a fost reținută, potrivit News Beware.

La Ulyanovsk, politiștii i-au fotografiat pe cei care au adus buchete de flori la un memorial.

Oamenii din Omsk și Kazan au mai scris că monumentele din oraș au fost izolate.

A avut loc cel puțin o arestare la Minsk.

SOTA relatează că Dmitri Kuchuk, liderul partidului Verzilor, a fost reținut în timp ce încerca să depună flori la un memorial pentru Navalnîi, în afara Ambasadei Rusiei.

XS
SM
MD
LG