Linkuri accesibilitate

Cinci copii, inclusiv doi bebeluși, între cele 12 victime ale atacului rusesc din Odesa


Douăsprezece persoane, între care cinci copii, au murit în urma unui atac cu drone kamikaze împotriva unui bloc de locuințe din Odesa, oraș-port la Marea Neagră.
Douăsprezece persoane, între care cinci copii, au murit în urma unui atac cu drone kamikaze împotriva unui bloc de locuințe din Odesa, oraș-port la Marea Neagră.

Numărul persoanelor care au murit în urma atacului rusesc cu dronă lansat sâmbătă asupra unui bloc din orașul ucrainean Odesa a ajuns la 12, între care cinci copii, inclusiv doi bebeluși, după ce echipele de salvare au finalizat operațiunile de căutări.

Forțele rusești au lansat sâmbătă un val de atacuri cu drone asupra trei regiuni ucrainene, Odesa, Nikolaev și Harkov.

În Odesa, orașul-port de la Marea Neagră, a fost atacat un bloc de locuințe înalt, iar inițial au fost raportate două decese.

Pe măsură ce căutările au continuat, bilanțul a continuat să crească, iar datele finale ale operațiunilor arată că 12 oameni și-au pierdut viața - spun autoritățile ucrainene luni dimineață.

Potrivit guvernatorului regional Oleh Kiper, din cele 12 victime, cinci sunt copii, fapt confirmat și de președintele Volodimir Zelenski.

„Trupurile copiilor au fost scoase din dărâmături. 12 persoane au fost raportate moarte, inclusiv cinci copii. Cinci persoane au fost salvate. Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei, poliția, psihologii și responsabilii de utilități au fost toți la fața locului”, a spus liderul de la Kiev în discursul său de duminică seară.

Cinci copii, dintre care doi bebeluși, de patru și de șapte luni, au fost uciși în atacul cu drone rusești din Odesa.
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:56 0:00

Între victimele care au murit în urma atacului s-au numărat și doi bebeluși, potrivit autorităților ucrainene.

Cel mai mic dintre copiii care și-au pierdut viața avea doar patru luni. Ceilalți copii care au murit aveau șapte luni, respectiv trei, opt și zece ani.

Imagine cu blocul din Odesa, avariat puternic în urma atacului cu dronă al armatei rusești lansat de sâmbătă.
Imagine cu blocul din Odesa, avariat puternic în urma atacului cu dronă al armatei rusești lansat de sâmbătă.

Potrivit ministrului de Interne, Ihor Klimenko, echipele de salvare au găsit în urma căutărilor trupul unui copil și al mamei lui, unul lângă altul.

Volodimir Zelenski declarase cu puțin timp înainte - potrivit Reuters - că acesți oameni ar mai fi putut fi în viață dacă Ucraina nu s-ar fi confruntat cu întârzieri în privința armamentului occidental.

El a făcut de altfel un apel, duminică seară, la unitate în rândul partenerilor Kievului, astfel încât războiul Rusiei în Ucraina să nu devină unul „fără speranță.”

Pe de altă parte, președintele ucrainean, dar și ministrul de Interne, Ihor Klimenko, au anunțat că forțele rusești au atacat cu o bombă un bloc de locuințe din Kurakhove, regiunea Donețk.

Două persoane au fost rănite în atac, a mai spus ministrul de Interne.

Bombardamentele din Odesa și Donețk sunt doar două din atacurile intense lansate de armata rusească în ultima săptămână, a subliniat președintele Volodimir Zelenski.

Forțele de salvare au căutat sub dărâmături sâmbătă și duminică, bilanțul indicând 12 persoane decedate în urma atacului cu dronă asupra blocului din Odesa.
Forțele de salvare au căutat sub dărâmături sâmbătă și duminică, bilanțul indicând 12 persoane decedate în urma atacului cu dronă asupra blocului din Odesa.

„În total, numai de la începutul acestei săptămâni”, forțele rusești „au folosit deja aproape 400 de bombe aeriene ghidate, peste 50 de drone Shahed şi peste 40 de rachete.”

„Nicio țară din Europa nu ar fi putut rezista singură la o asemenea presiune și la un asemenea rău. Și de aceea este important să fim împreună acum - toți cei care prețuiesc viața și care nu doresc ca această teroare să ajungă la alte națiuni”, a transmis duminică seară președintele ucrainean.

Tot duminică, în Crimeea ocupată de Rusia au fost auzite explozii puternice în apropierea unui depozit de petrol, potrivit agenției AFP, care cita un canal local de știri pro-ucrainean.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.
  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

XS
SM
MD
LG