Linkuri accesibilitate

DNA: Căpitan la SRI, prins în flagrant când lua mită 2.500 de euro


Procurorii DNA acuză un ofițer SRI de trafic de influență. El a fost fost prins în flagrant, când primea 2.500 de euro pentru a-și „influența” colegii.
Procurorii DNA acuză un ofițer SRI de trafic de influență. El a fost fost prins în flagrant, când primea 2.500 de euro pentru a-și „influența” colegii.

Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva unui ofițer SRI acuzat de trafic de influență.

Un comunicat de luni, 22 august, al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) informează că procurorii care au dispus urmărirea penală a ofițerului SRI au decis și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de sâmbătă, 20 august 2022.

În ordonanța elaborată de procurorii militari din cadrul DNA, aceștia arată că în 9 august 2022, în calitatea sa de ofițer SRI, căpitanul Bogdan Popescu de la Serviciul Român de Informații (SRI), Direcția Regională Dobrogea, „i-ar fi pretins unei persoane, martor în cauză, suma de 2.500 de euro, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unor funcționari din cadrul Serviciului Român de Informații”.

El ar fi urmat să îi determine pe colegii invocați să nu își îndeplinească un act ce intra în atribuțiile de serviciu ale acestora și care ar fi vizat persoana căreia i-a cerut mita.

La data de 19.08.2022, ofițerul Popescu Bogdan a fost prins în flagrant primind suma de 2.500 de euro, transmite DNA.

În perioada controlului judiciar, acesta trebuie să:

  • „se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat;
  • să se prezinte la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat;
  • să nu ia legătura, direct sau indirect, și să nu comunice pe nicio cale cu persoane menționate în ordonanță”.

Măsura controlului judiciar se poate înlocui cu cea a arestului la domiciliu sau arestării preventive dacă inculpatul încalcă cu rea-credință obligațiile impuse de procurori.

DNA precizează că procurorii au fost sprijiniți, în acest caz, de ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG