Linkuri accesibilitate

Olandezul suspectat de uciderea fetiței de 11 ani s-a sinucis


Olandezul suspectat de uciderea fetiței de 11 ani a fost pus luni sub învinuire penală pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat, lipsire de libertate prin răpire și agresiune sexuală. 

UPDATE: Olandezul suspectat că a ucis fetiţa de 11 ani din localitatea Gura Suţii, judeţul Dâmboviţa, s-a sinucis aruncându-se în faţa unui camion, potrivit unor surse din poliţie, citate de Mediafax.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a declarat luni că cetăţeanul olandez era cunoscut în ţara sa cu infracţiuni de natură sexuală şi violenţă. „Am luat legătura chiar în seara zilei de sâmbătă spre duminică cu omologii olandezi, ne-au confirmat că este cunoscut cu infracţiuni la viaţă sexuală, violenţă şi conducere sub influenţa alcoolului", a declarat Liviu Vasilescu, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Camelia Matei, a declarat că o persoană a fost pusă sub urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat, lipsire de libertate prin răpire și agresiune sexuală, informează Mediafax. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre olandezul suspectat de uciderea fetiţei din Dâmbovița.

Întrebată dacă se pregătește solicitarea unui mandat european de arestare pe numele olandezului, Camelia Matei a spus că decizia aparține procurorului de caz.

Ambasada Olandei a reacţionat după punerea sub acuzare, exprimându-şi regretul şi anunţând că autorităţile din ambele ţări vor coopera pe acest subiect. „Cu mare regret, Ambasada Regatului Olandei a aflat despre moartea tragică a unei fetiţe la Gura Şuţii. Autorităţile olandeze sunt pregătite să acorde sprijin colegilor români. Poliţia şi autorităţile judiciare din ambele ţări sunt în contact direct”.

Surse din Poliție au declarat, pentru Mediafax, că cetățeanul olandez a ajuns în România miercuri. Potrivit acelorași surse, acesta a părăsit România sâmbătă. Fetița de 11 ani din localitatea Gura Suții, județul Dâmbovița, a fost dată dispărută vineri, în condițiile în care nu a mai ajuns acasă de la școală.

Ea a fost găsită moartă duminică, pe un câmp din comuna Produlești. Potrivit anchetatorilor, fetița a fost ucisă la un interval de maxim 30-35 de minute de la momentul răpirii, care a avut loc vineri, la ora 17.16.

Medicii legiști au stabilit că fetița a murit sugrumată cu pantalonii care erau pe ea.

Probe ADN au fost ridicate din locuința închiriată de acesta în București și au fost trimise la Institutul Național de Criminalistică.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG